Gouds Dagblad | GHZ op laatste plaats in Ziekenhuis Top 100

GHZ op laatste plaats in Ziekenhuis Top 100

mainImage

Het Groene Hart Ziekenhuis staat op de laatste plaats in de vrijdag verschenen ranglijst van streekziekenhuizen in de AD Ziekenhuis Top 100. Het GHZ laat op diverse terreinen punten liggen. Zo meldt het AD Groene Hart.

In totaal zijn veertig streekziekenhuizen vergeleken op onderdelen als toezicht op medicijngebruik, wachttijden, resultaten van operaties en eventuele complicaties. De gegevens zijn door de ziekenhuizen zelf aangeleverd bij de Inspectie. Het Goudse ziekenhuis - in 2015 nog op de 5de plaats - scoort geregeld minder goed dan gemiddeld. Het gaat dan bij voorbeeld om het controleren van de medicatie bij opname van patiënten. Een goed overzicht van wat patiënten slikken kan problemen tijdens en na de opname voorkomen, zo schrijft het AD.

Ook zijn er naar verhouding veel complicaties na het verwijderen van de galblaas en ligt het percentage patiënten met knieletsel dat binnen een jaar opnieuw geopereerd moet worden aan dezelfde knie hoger dan gemiddeld. Verder zijn de wachttijden voor sommige patiënten met een vernauwde halsslagader te lang. Snel ingrijpen kan een herseninfarct voorkomen.

Het Goudse ziekenhuis haalt wel veel punten als het gaat om het plaatsen van een knie- of heupprothese, het verwijderen van amandelen en staaroperaties. De Raad van Bestuur van het GHZ betreurt de laagste positie in de AD Ziekenhuis Top 100 en stelt dat het ziekenhuis patiënten dagelijks goede zorg biedt.