Gouds Dagblad | Geen treinen tussen Alphen en Gouda

Geen treinen tussen Alphen en Gouda

mainImage

Spoorbeheerder ProRail gaat de stations Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen en Waddinxveen Noord moderniseren. ProRail verbetert de toegankelijkheid van de stations, werkt aan duurzaamheid en voert de R-nethuisstijl in. Dit heeft tijdens de werkzaamheden gevolgen voor jouw reisplanning.

Vanaf vorig weekend wordt er gewerkt aan de stations op de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De trein stopt dan drie weken niet op station Waddinxveen Noord en van 23 augustus tot 1 september rijden er helemaal geen treinen op het traject.

Zelfde uitstraling
Er wordt nieuw perronmeubilair geplaatst, zodat de stations dezelfde uitstraling krijgen als de later gebouwde stations Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel. Ook worden de verlichting en de omroepinstallatie aangepakt en de hoogte van de perrons wordt aangepast, zodat reizigers gelijkvloers in en uit de trein kunnen stappen. Bij station Waddinxveen Noord pakt de gemeente meteen het voorplein aan, zodat het station toegankelijker wordt. Daarom stoppen de treinen niet op het station tussen zaterdag 17 augustus en zondag 8 september. Er worden in die periode taxibussen ingezet die reizigers van en naar station Waddinxveen brengen.

Helemaal geen treinen
Van vrijdag 23 augustus tot zondag 1 september ligt het treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Gouda helemaal plat. De NS zet bussen in en geeft aan dat reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van een kwartier tot een half uur.

Meer treinen en nieuwe stations
In 2017 en 2018 hebben ProRail en NS in samenwerking met gemeenten en provincie Zuid-Holland forse verbeteringen doorgevoerd op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda. Zo rijden er onder de R-Net-vlag nieuwe FLIRT-treinen, die meer comfort bieden en die bovendien vier keer per uur in beide richtingen rijden. Ook legde ProRail twee nieuwe stations aan: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.