Gouds Dagblad | Gavoorglasvezel begint aanleg glasvezel

Gavoorglasvezel begint aanleg glasvezel

mainImage

"Het gaat beginnen! We gaan aan de slag met de aanleg van glasvezel in Gouda Bloemendaal en Plaswijck", zo laat Gavoorglasvezel lezen en weten in een huis-aan-huis-brief.

Start aanleg glasvezel
Voordat de aannemer gaat graven, komt hij eerst bij iedere bewoner van Gouda Bloemendaal en Plaswijck langs voor het schouwen. Hierbij wordt gekeken waar de aansluiting precies zal komen in het huis. "In de genoemde wijken is de aannemer al gestart met het schouwen van de eerste woningen. Wanneer de aannemer langskomt terwijl iemand niet thuis is, zal hij een kaartje achterlaten met het verzoek om
contact op te nemen", aldus woordvoerder Bart Schilperoord.

Aannemer VolkerWessels Telecom
De aannemer VolkerWessels Telecom is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Medewerkers van VolkerWessels Telecom communiceren met de Goudse bewoners over het maken van de aansluiting bij ze thuis.

Gefaseerd
De aanleg gebeurt gefaseerd. Schilperoord: "Hierdoor kan het voorkomen dat er pas enige tijd later contact met de bewoners wordt opgenomen door de aannemer. De aannemer probeert de planning zo goed mogelijk na te leven, maar soms blijkt in de praktijk dat de aannemer bijvoorbeeld de aanlegroute moet wijzigen. Afhankelijk van de aanlegroute en planning kan het zijn dat een gezin al eerder gebruik kan maken van zijn abonnement. De planning die gecommuniceerd wordt, is daarom altijd onder voorbehoud".

Heb je vragen over bijvoorbeeld de planning of je aansluiting? Dan kun je contact opnemen met VolkerWessels Telecom. Zij zijn bereikbaar via 088 - 1860 004 of via gouda@vwtelecom.com.

Wijken Plaswijck, Bloemendaal en Goverwelle
Ruim 11.000 adressen in de wijken Plaswijck, Bloemendaal en Goverwelle in de gemeente Gouda krijgen een aansluiting op een nieuw te bouwen glasvezelnetwerk. 

Op de website www.gavoorglasvezel.nl kunnen bewoners en bedrijven aan de hand van een gebiedskaart controleren of een adres op het glasvezelnetwerk wordt aangesloten. Bewoners en bedrijven kunnen zich vervolgens direct inschrijven voor een glasvezelabonnement bij de serviceproviders DELTA, Caiway, Online en Kliksafe.

Voor het campagnegebied Goverwelle geldt een actieaanbod van 9,95 euro per maand.

Over Gavoorglasvezel.nl
De campagne Gavoorglasvezel.nl is onderdeel van het Nederlandse telecombedrijf DELTA Fiber Nederland. Het bedrijf heeft netwerken door heel Nederland en legt voortdurend nieuwe netwerken aan, voornamelijk in randstedelijke gebieden en buitengebieden. Al meer dan 600.000 woningen en bedrijven verspreid over heel Nederland hebben via DELTA Fiber Nederland toegang tot snel en betrouwbaar internet. Bij het bedrijf werken ongeveer 750 mensen. Ga voor meer informatie naar www.deltafibernederland.nl.


Foto: ANP