Gouds Dagblad | Frisse en droge dag met zonnige periodes

Frisse en droge dag met zonnige periodes

mainImage

Vrijdag wordt een droge dag met zonnige perioden. Het wordt in de middag niet warmer dan 9 of 10 graden. In de ochtend is het op de meeste plaatsen helder en droog. Er staat een matige zuidenwind die 's ochtends in het noordwestelijke kustgebied vrij krachtig kan zijn. Ook in het weekend blijft het droog en breekt af en toe de zon door. In de nachten is er wel kans op vorst.

Vrijdag blijft het eveneens droog. De dag begint zonnig, later zullen stapelwolken en sluierwolken de zon enigszins hinderen. De temperatuur komt nog iets lager uit en komt uit rond 8 graden Celsius. De zuidelijke wind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. Vrijdagavond is de wind zeer zwak, windkracht 1 Beaufort en waait uit variabele windrichtingen. Van tijd tot tijd is er zelfs sprake van windstilte. 

In het weekend is het droog. Met name op zaterdag zijn er flinke perioden met zon. Zondag is het aandeel wolken aanmerkelijk groter en is het aantal zonuren beperkter. De maximumtemperatuur ligt zaterdag rond 9 graden Celsius. Zondag is het met maximaal 7 graden Celsius gevoelig frisser. De weekendnachten verlopen vrij koud met temperaturen tussen 2 en 4 graden Celsius. Tijdens heldere momenten kan het in de nacht naar zaterdag op beschutte plaatsen lokaal een graad vriezen. De wind is op zaterdag zuidelijk en (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. Zaterdag overdag is de zuidwestenwind matig, windkracht 3 Beaufort. In de nacht naar zondag ruimt de wind naar west en is overwegend zwak, windkracht 2 Beaufort. Ook zondag overdag waait er een zwakke westenwind, windkracht 2 Beaufort.

Maandag is het licht wisselvallig met lichte regenbuien. Tijdens de droge perioden overheerst de bewolking, maar de zon laat niet helemaal verstek gaan. De temperatuur daalt in de nacht naar maandag naar minima rond 3 graden Celsius, maandag overdag komt de maximumtemperatuur rond 8 graden Celsius uit. De wind krijgt waarschijnlijk een voorkeur voor zuidelijke richtingen en is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Dinsdag is het geheel bewolkt. Vanaf de tweede helft van de ochtend begint het waarschijnlijk al te regenen en dit blijft verder de gehele dag zo. De maximumtemperatuur ligt in het Groene Hartgebied rond 7 graden Celsius. De wind is aanvankelijk zuidelijk en zeer zwak, windkracht 1 Beaufort. Aan het eind van de ochtend ruimt de wind naar west en neemt toe naar matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda