Gouds Dagblad | Familie Kruys sluit af met 869.000 kijkers

Familie Kruys sluit af met 869.000 kijkers

mainImage

Voor de laatste aflevering van Familie Kruys zijn zondagavond 869.000 mensen thuisgebleven. De RTL 4-serie van Linda de Mol behaalde daarmee een zesde plek in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek.

De serie Harkum beleefde op dezelfde avond zijn première. Naar de eerste aflevering van het NPO 3-programma, waarin acteur Bas Hoeflaak (Sluipschutters) de rol van burgemeester speelt van het fictieve dorp Harkum, dat plotseling over een enorm vermogen beschikt en een megalomaan plan ontwikkelt, keken 687.000 kijkers.

De serie profiteerde mogelijk van het succes van Zondag met Lubach dat vlak daarvoor werd uitgezonden op dezelfde zender en bijna 1,3 miljoen kijkers trok. Dat is iets minder dan het recordaantal van vorige week. De tweede aflevering van de dramaserie Stanley H., die voor de show van Lubach werd uitgezonden 3, leverde 711.000 kijkers op.

Het best bekeken programma van de avond was het NOS Journaal van 20.00 uur (2 miljoen kijkers), op de voet gevolgd door Studio Sport Eredivisie (meer dan 1,9 miljoen kijkers). Expeditie Robinson completeert de top drie met bijna 1,6 miljoen kijkers.


Door: ANP | Foto: ANP