Gouds Dagblad | Eenmalige gift voor getroffen ondernemers
mainImage

Eenmalige gift voor getroffen ondernemers

27 maart 2020, 18:25 uur
Algemeen

Ondernemers die het hardst worden getroffen door de coronamaatregelen van het kabinet kunnen snel rekenen op een eenmalige gift van 4000 euro. Een loket daarvoor is vrijdagmiddag geopend, maar het kabinet roept ondernemers op zolang mogelijk te wachten.

Het gaat om bedrijven in sectoren die het meest worden geraakt door de regels van het kabinet waar mensen zich aan moeten houden om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen. "Neem een café, dat mag niet open, heeft geen omzet meer", legt minister Eric Wiebes (Economische Zaken) uit. "Om die ondernemer tegemoet te komen is er een vergoeding van 4000 euro belastingvrij bij dat loket."

Ondernemers kunnen terecht op de website van Rijksdienst Ondernemend Nederland. "Ik zeg wel tegen ondernemers: als je het nog week of twee weken kan uitzingen, meld je dan niet", aldus staatssecretaris Mona Keijzer. "We willen het zo simpel mogelijk houden." Als bedrijven zich allemaal tegelijk melden, is dat een "recept voor problemen", zegt de bewindsvrouw.

Het loket is tot en met 26 juni open.