Gouds Dagblad | Droog met bewolking en af en toe zon

Droog met bewolking en af en toe zon

mainImage

Het is vrijdag overwegend droog en af en toe breekt de zon door. Er staat een matige zuidwestenwind. De maximumtemperatuur is ongeveer 10 graden. Het is vrij bewolkt en er kan in het oosten en zuidoosten van het land 's ochtends plaatselijk lichte regen of motregen vallen. Vanuit het westen is de zon in de loop van de dag steeds vaker te zien. Er staat een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 7 graden in het noorden en 9 tot 10 graden in het zuiden.

Vrijdagochtend zijn er zonnige perioden, deze worden afgewisseld door wolkenvelden. In de middag neemt de bewolking vanuit een westelijke richting toe. Het blijft droog en de maximumtemperatuur komt in de Goudse regio rond 9 graden Celsius uit. Er waait een zwakke tot matige zuidwester, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Zaterdag is het geheel bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen met een lichte neerslagintensiteit. Het wordt met 14 graden Celsius bijzonder zacht voor de tweede decade van februari. Normaal liggen de maxima rond 6 graden Celsius. De zuid-zuidwestenwind is aanvankelijk matig, windkracht 4 Beaufort, maar neemt geleidelijk toe naar vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. De gevoelstemperatuur komt daardoor wel enkele graden lager uit. In de middag zijn windstoten tot om en nabij 65 km./uur mogelijk!

Zaterdagavond gaat de neerslag geleidelijk intensiveren en zijn windstoten tot circa 75 km./uur mogelijk!. In de nacht naar zondag neemt de wind verder toe en wordt krachtig, windkracht 6 Beaufort. De windstoten worden ook zwaarder en kunnen snelheden tot circa 85 km./uur bereiken.

De nacht naar zondag gaat een opvallend hoge minimumtemperatuur opleveren. De minima komen in de Goudse regio rond 13 graden Celsius uit. Door de doorstaande zuid-zuidwestelijke wind (krachtig - 6 Beaufort) en een geheel bewolkte hemel daalt de temperatuur nauwelijks in de nachtelijke uren. Bovendien regent het van tijd tot tijd met een lichte intensiteit.

Zondag is het geheel bewolkt valt er veel regen. Met name in de middag en vooral in de avond valt de regen met bakken uit de lucht. De etmaalsom kan in de Goudse regio wel eens uitkomen tussen 15 en 20 mm.! De wind waait uit een zuid-zuidwestelijke richting en is krachtig tot hard, windkracht 6 à 7 Beaufort. In de middag zijn winstoten mogelijk van 100 tot 110 km./uur! Overdag is het opnieuw boterzacht in de Goudse regio met 14 graden Celsius. In de loop van zondagavond neemt de wind af naar matig, windkracht 4 Beaufort en ruimt naar westelijke richtingen.

Begin volgende week blijft de zuidwestenwind vrij krachtig en is daarmee nadrukkelijk aanwezig. De temperatuur zet een dalende trend in en komt halverwege volgende week rond 8 graden Celsius uit. Daarmee blijft het iets zachter dan normaal. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon, wolken en buien.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 

 

 

 

 


Foto: Raymond Aarsman