Dit is er allemaal te doen met Pasen

31 March 2018, 10:27 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Dit is er allemaal te doen met Pasen

Er is iedere dag wel wat te doen, te zien, te horen en te beleven in Gouda. Zeker ook met Pasen.

Onze partner, De Uitloper Gouda, zet weer een aantal leuke evenementen voor ons op een rij.

Gouds Dagblad heeft sinds kort ook een eigen uitgaanspagina. Daarop verzamelen we alle ins- en outs op uitgaansgebied van al onze partners.

Bekijk hieronder de UIT-agenda voor de komende Paasdagen, samengesteld aan de hand van De Uitloper Gouda: zie www.uitlopergouda.nl.

Heb je zelf ook iets voor de uitgaansagenda, geef het aan ons door: [email protected]

FILMS
FILMHUIS GOUDA, Lethmaetstraat 45, tel. 0182-522200, www.filmhuisgouda.nl.THE POST
Regie: Steven Spielberg. Met: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson. USA 2017 • biopic, drama, historie • 116 min. ZA 31/3: 18u30; ZO 1/4: 11u00; DI 3: 20u30.

LE REDOUTABLE
Regie: Michel Hazanavicius. Met: Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo. FRA/ITA 2017 • biopic, drama, komedie • 107 min. ZA 31/3: 21u15. ZO 1/4: 16u00.

DARKEST HOUR
Regie: Joe Wright. Met: Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas. GBR 2017 • biopic, drama, historie • 125 min.  ZO 1/4: 20u00; DI 3/4: 14u00.

VIVRE SA VIE
Regie: Jean-Luc Godard. Met: Anna Karina, Sady Rebbot, André S. Labarthe. FRA 1962 • drama • 80 min. MA 2: 20u30.

 

THEATERSGOUDSE SCHOUWBURG Boelekade 67, Gouda, tel. 0182-513750


MAANDAGENDA GOUDSE SCHOUWBURG www.goudseschouwburg.nl

 

PODIA SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.
za. 31 mrt. JUBILANS I PASSIE- EN PAASCONCERT: Maunder, ‘Olivet tot Calvary’
19u00  De prachtige cantate van John Henry Maunder, ‘Olivet to Calvary’ is een diepgaande vertolking in muziek en tekst van de laatste week uit het leven van Jezus. Naast deze cantate zingt Vox Jubilans het verstilde en indrukwekkende, ‘’t Is middernacht’. Ook wordt een aantal Paasliederen ten gehore gebracht, waaronder ‘Voor allen is Hij gestorven’ van Pieter Stolk, ‘De opstanding en het leven’ van André van Vliet en ‘De Heer’ is waarlijk opgestaan’ van Joseph Haydn. Aan dit concert werken mee: Marjo van Someren – sopraan; Bart Oenema – bariton; Marcel Mooibroek en Nando van Westrienen – trompet; Marjolein de Wit – fluit en Marco den Toom – orgel. Ds. P.D. Teeuw spreekt de verbindende teksten. De algehele leiding is in handen van André van Vliet. Prijs € 12,50;  Vrienden van de Sint-Jan € 10,-; Kinderen t/m 12 jaar € 2,50.

STUDIOGONZ         Garenspinnerij, Turfsingel 36, Gouda, tel. 604954, www.studiogonz.nl.
IEDER WEEKEINDE OPEN
StudioGonz is ieder weekeinde open met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ's, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je in de weekenden niet te vervelen.
iedere do.        DONDERSLAG CAFÉ, het weekend begint op donderdag.
iedere vr.+za.  STUDIOGONZ OPEN met StudioGonz Café.

za. 31 mrt. Elvya: CD-release 'Echoes', Folk

Zie ook www.studiogonz.nlSO WHAT!    Vest 30, Gouda, tel. 0182-519232, www.so-what.nl
55 JAAR SO WHAT!
So What! bestaat op 3 maart 55 jaar én dat viert de sociëteit. De hele maand maart staat in het teken van het jubileum. Dit is het laatste weekeinde, met:

31/03 Stijlvol Stijlloos

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

VARIAma. 2 april HET PAASONTBIJT op de Markt
vanaf 10u30 Iedereen is welkom bij de derde editie van Het Paasontbijt, Tweede Paasdag, op maandag 2 april 2018 op de Markt in Gouda. Jong, oud, dik, dun, Gouwenaar, dagjesmensen, toeristen, van burgemeester tot dakloze, van atheïst tot christen, welke kleur of identiteit dan ook! Het marktplein wordt weer één groot feest. De organisatie verwacht evenals vorig jaar weer zo’n 1000 mensen op de markt. Het ontbijt begint om 10u30 op de markt en is helemaal gratis! Dit jaar wordt ‘Het Paasontbijt’ uitgebreid naar een hele dag. De tafels blijven staan. Er zijn voor de middag spelletjes voor de kinderen, (kaas)foodtrucks, verhalenvertellers en meer. Een groot deel van de winkels in de binnenstad is Tweede Paasdag ook open.

ma. 2 april PAASBRUNCH in De Deel
vanaf 11u00 Op eerste en tweede Paasdag wordt voor de eerste keer een paasbrunch voor iedereen gehouden in de horecaruimte De Deel op kinderboerderij De Goudse Hofsteden . Iedereen is welkom: gezinnen, ouderen, stellen, alleenstaand, vrienden, iedereen kan aanschuiven in De Deel. Welkom om 11.00 uur voor de paasbrunch aan de gezellig gedekte tafels. Gezamenlijk kun je genieten van heerlijke (mini)broodjes, matses, hartig en zoetbeleg. Uiteraard ontbreekt het gekookte eitje tijdens de Pasen niet! De brunch eindigt rond 13u00. Kinderen kunnen tijdens de brunch knutselen, ook kunnen zij na afloop paaseieren zoeken. De Paashaas komt ook nog even op bezoek! Bijdrage: € 7,95 incl. koffie/thee, melk en jus d’orange en incl. knutsel en paaseieren zoeken voor de kinderen. Voor nadere info: www.kinderboerderijgouda.nl. Locatie: Kinderboerderij De Goudse Hofsteden, Bloemendaalseweg 34, Gouda.

31/3 t/m 2 april PAASACTIVITEITEN op Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
De kinderboerderij houdt met de Pasen leuke activiteiten. Beide paasdagen is de kinderboerderij geopend. Zaterdag 31 maart  komt de Paashaas langs. Kinderen kunnen paaseieren zoeken, een ei verven en een leuk paasmandje maken van 13u30-15u00. Deelname € 3.75. Op beide Paasdagen kunnen kinderen deelnemen aan de paasspeurtocht en deelnemen aan verschillende Paasknutsels. Natuurlijk zijn er met Pasen ook kuikentjes, lammetjes en geitjes te zien en is de Deel geopend voor een kopje koffie/thee met lekkers, vers belegde broodjes en pannenkoeken maar ook voor de paasbrunch, voor meer info www.kinderboerderijgouda.nl.

 

EXPOSITIES
KUNSTUITLEEN GOUDA REGIO                      Blekerssingel 40, Gouda, 0182-522746
t/m 28 apr.  JOHN KONIJN: OLIEVERFSCHILDERIJEN

De expressionistische stijl van John Konijn komt tot uiting in zijn dansende, swingende en kleurrijke landschappen. John Konijn is een kunstenaar die inspiratie put uit de verwondering of verbazing die de werkelijkheid oproept. Dat levert weer vragen op, maar ook verhalen, spanningen en nieuwe perspectieven. Het wakkert zijn nieuwsgierigheid aan om naar het atypische in een landschap te zoeken. Daarom dansen de bomen en zijn de vormen niet altijd zoals ze in werkelijkheid zijn en daarom is een lantaarnpaal of een rij auto’s net zo goed onderdeel van zijn landschap of laat hij zien wat er gebeurt met kleur als de koplampen van een auto het natte, gladde asfalt belichten. John Konijn (1979) studeerde o.a. aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht en Amsterdam, richting autonome beeldende kunst. Naast het schilderen, geeft hij les aan de Gooise academie voor beeldende kunsten. Tijdens de expositie zal de kunstenaar aanwezig zijn voor een ontmoeting met geïnteresseerden. Houdt u daarom onze digitale nieuwsbrief of de Facebookpagina in de gaten!

OPENINGSTIJDEN KUNSTUITLEEN
Openingstijden Kunstuitleen: wo. 13-17u00, do. 13-19u00, vr. 13-17u00 en za. van 11-15u00. Je kunt je auto parkeren op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van het pand, te bereiken via de Boelekade. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleengouda.nl.MUSEUM GOUDA          Oosthaven 9, Gouda, tel. 0182-331000
t/m 17 juni      PIETER POURBUS, MEESTER-SCHILDER UIT GOUDA
Bijna 500 jaar nadat Pieter Pourbus in Gouda werd geboren, organiseert Museum Gouda een tentoonstelling over de schilder die in zijn tijd tot de absolute top behoorde. In Nederland werd niet eerder een tentoonstelling aan deze kunstenaar gewijd. Pieter Pourbus werd beroemd in Brugge. Op een keerpunt in de geschiedenis maakte hij portretten van de elite en altaarstukken voor de katholieke kerken. De fraai vormgegeven tentoonstelling brengt de mooiste schilderijen van de renaissancemeester samen en geeft een uniek beeld van de schilder en zijn tijd. Bij deze tentoonstelling, die plaatsvindt in de Gasthuiskapel (entree Oosthaven 9), wordt een aantal lezingen gegeven, door onder andere Paul Huvenne, Paul Abels en Wieteke van Zeil. Kijk voor het volledige programma op www.museumgouda.nl.

t/m 17 juni      HENK HELMANTEL - GELOOF, HARMONIE EN STILTE
Henk Helmantel (1945) is al vijftig jaar een van de populairste kunstschilders van Nederland. De Groningse kunstenaar is een echte fijnschilder. Hij schildert veel stillevens, realistisch, nauwkeurig en met invallend daglicht. Helmantel heeft ook een voorkeur voor interieurs van middeleeuwse kerken en kloosters. Zijn christelijke levensovertuiging speelt hierbij een grote rol. Helmantel schildert in de traditie van Vermeer, maar ook van Mondriaan. Door de zorgvuldige rangschikking van voorwerpen krijgen zijn schilderijen iets abstract. Henk Helmantel viert zijn 50-jarig kunstenaarschap o.a. in Museum Gouda met de grote overzichtstentoonstelling Geloof, Harmonie en Stilte. De tentoonstelling vindt plaats in de toonzalen (entree Achter de Kerk 14).

Museum Gouda | Achter de Kerk 14 | Gouda | 0182 331 000 | www.museumgouda.nl | Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur | Entree volwassenen: € 10, kinderen 5 t/m 17: € 4 | Museumkaart gratis.
MUSEUM VOOR VREDE EN GEWELDLOOSHEID Turfmarkt 30, Gouda, 520385

t/m 31 mrt.  EXPOSITIE ‘VLUCHTEN NAAR GOUDA’
De grootste vluchtelingenstroom die ooit naar Nederland kwam was die van Belgische vluchtelingen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Er kwamen toen een miljoen mensen naar ons land, van wie de meeste al snel terug konden keren. Toch bleven ongeveer honderdduizend Belgen de hele periode 1914-‘18 in Nederland. Tussen de duizend en tweeduizend vluchtelingen waren ondergebracht in Vluchtoord Gouda. Om deze geschiedenis te kunnen plaatsen, schetsen we de achtergrond van de eerste wereldoorlog en van het Belgische vluchtelingenprobleem. Het vluchtelingenprobleem in de huidige tijd komt in beeld door aandacht voor het werk van Vluchtelingenwerk Gouda.

EXPO TWEEDE WERELDOORLOG
Verzetsmuseum Zuid-Holland biedt een permanente tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in Gouda en omstreken. Voor groepen en scholen gelden speciale tarieven en kunnen er rondleidingen worden verzorgd. Meer informatie over de openingstijden en rondleidingen is te vinden op www.verzetsmuseum-zh.nl.

MUSEUM VOOR VREDE EN GEWELDLOOSHEID   Turfmarkt 30, Gouda, 520385
t/m 31 mrt.  EXPOSITIE: TALEN NAAR VREDE
In Museum voor Vrede en Geweldloosheid is de tentoonstelling te zien over vredesspreekwoorden: Talen naar Vrede. Hoe men denkt over vrede is onder meer af te lezen in de spreekwoorden. Iedere regio en land heeft zo zijn eigen uitdrukkingen, zoals in deze tentoonstelling te zien is. Alle spreekwoorden zijn geïllustreerd door Lex Dirkse en Len Munnik. Lex Dirkse was actief voor diverse milieuorganisaties en werkt als standup-cartoonist en maakt whiteboard animaties. Len Munnik is actief voor de vredesbeweging, milieu-, dierenrechten- en anti-apartheidsorganisaties en Politieke partijen. Hij tekent voor Trouw, Hervormd Nederland en OPZIJ. Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid hoopt met deze tentoonstelling op een vrolijke en kleurrijke manier te inspireren en tot nadenken aan te zetten. Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid vind je in de Serre van het Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30, Gouda. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10-17u00, zaterdag 12-17u00. Zie ook www.verzetsmuseum-zh.nl en www.vredesmuseum.nl.


CURUSSEN/WORKSHOPS


Afrikaanse symboolkaarten en  tulpen  ▪  As- of gedenksieraden  ▪  Atelierruimte  ▪  Bandcoaching  ▪  Barista training  ▪  (Bas)gitaar  ▪  Bedrijfsuitjes  ▪  Beeldbewerking  ▪  Beelderige dames   ▪  Bloemschikken  ▪  Boekselen  ▪  Bonbons maken  ▪  Chocoladeschilderijen  ▪  Clownerie  ▪  Creatief met Zentangle  ▪  DJ-ing  ▪  Drummen   ▪  Edelsmeden  ▪  Fotografie  ▪  Fotoscrappen  ▪  Found poetry  ▪  Glaskralenkettingen  ▪  Glas-op-glas workshops  ▪  Helende Stem  ▪  Journals kaften  ▪  Keramiek  ▪  Kinderpartijtjes  ▪  Klank en schilderen  ▪  Kleur- en stijladvies  ▪  Kleurplaten voor volwassenen  ▪  Knutselen met chocola  ▪  Koffietraining  ▪  Kookworkshops  ▪  Kunstzinnige therapie en workshops  ▪  Lastechnieken  ▪  Make-up advies  ▪  Mandala’s tekenen  ▪  Massagetherapie  ▪  Mindfulness  ▪  Mozaïeken  ▪  Muzieklessen  ▪  Oerzang  ▪  Ontdekkingsworkshop  ▪  Piano en keyboard  ▪  Plateel rondleiding  ▪  Portrettekenen en -schilderen  ▪  Relatieworkshops  ▪  Renaissance tiles   ▪  Schilderen   ▪  Social media  ▪  Stempels maken  ▪  Tekenen  ▪  Vreemde paradijsvogels  ▪  Wandelen & workshops  ▪  Zang en singer/songwriting
▪  Zendala’s   ▪  Zentangle

Wat ga jij voor leuks doen?!

Bekijk alle creativiteit op www.groenehartcreatief.nl

 

HATHA & KASHMIR YOGA
Yoga kan door iedereen beoefend worden en vraagt geen speciale lenigheid. Ieder oefent op zijn/haar niveau. Het gaat vooral om de aandacht en betrokkenheid waarmee geoefend wordt en het plezier dat u erin heeft. Er worden geen prestaties verlangd. Het is ook mogelijk om een proefles mee te doen. Door regelmatige beoefening kan meer harmonie en balans op het gebied van gezondheid en mentale gesteldheid verkregen worden. De opbouw van de lessen is als volgt: korte ontspanning gevolgd door staande, zittende en liggende oefeningen (eventueel) meditatie en een eindontspanning. Op de maandagmiddag en dinsdagmorgen is er senioren yoga. De yogalessen worden gegeven in Gouda en in Stolwijk. Op maandag: 13u30, 19u30, 21u00; dinsdag: 10u30, 13u30, 17u45 en op donderdag: 18u30 en 20u00. Kijk voor meer informatie op www.yogametlies.nl.DE BALZAAL       Groen van Prinsteresingel 44, Gouda www.debalzaal.nl
AGENDA DE BALZAAL
De agenda van De Balzaal van de Prins Willem Alexander kazerne ziet er voor de komende weken als volgt uit:

IEDERE WEEK
ELKE DI. AVOND: BIODANZA VOOR BEGINNERS
20u00 Inloop 19u40. Einde ca. 22u00.  Jij bent van harte welkom om met ons mee te komen dansen. 10 kennismakingslessen € 90,- (of eerste 3 x voor € 25,- daarna € 10,- – € 15,- per les). Na deze lessen weet je wat Biodanza met je doet of kan doen. Dus houd je van muziek en bewegen? Wil je minder in je hoofd zitten, maar lekker in je lijf? Kom kennismaken met Biodanza. Wil je met Biodanza kennismaken, maar kun je niet op dinsdag? Wellicht kun je ook op woensdagochtend of donderdagavond terecht.

elke di.avond  BIODANZA KENNISMAKINGSLESSEN
20u00. Inloop 19u40 Einde ca. 22u00

iedere wo.ochtend BIODANZA VOOR GEVORDERDEN
vanaf 9u15 Inloop 8u40. Einde: ca. 11u15

elke wo.avond BIODANZA VOOR GEVORDERDEN
20u00. Inloop 19u40 Einde ca. 22u00

iedere do.avond  BIODANZA VOOR GEVORDERDEN
20u00    Inloop 19u40. Einde ca. 22u00

Locatie: De Balzaal, Groen van Prinsterersingel 44, Gouda, telefoon Geny Wuestman 06-50569383. Zie ook www.debalzaal.nl

Bron: www.uitlopergouda.nl