Gouds Dagblad | Dansfestival wijkt uit naar pand Blokker

Dansfestival wijkt uit naar pand Blokker

mainImage

Het Latin Dance Festival wijkt uit van de Gouwekerk naar het pand van het voormalige distributiecentrum van Blokker aan de Antwerpseweg. Zo heeft de organisatie zondag bekend gemaakt. Het DC van Blokker, waar Blokker de online bestellingen afhandelde, sloot 1 augustus 2019 en staat nu leeg. Het pand stond deze zomer nog in de picture en in het nieuws vanwege een uit de hand gelopen uitverkoop. Zie frontfoto.

De organisatie van het Latin Dance Festival, dat voor zaterdag 7 december in de Gouwekerk stond gepland, moest deze week met spoed op zoek naar een andere locatie. De organisatie, Cultuurpodium Gouda Studio’s en Mass Events, hadden al een deal gemaakt met de eigenaar van de kerk. Maar die laatste kwam daar op terug omdat omwonenden bezwaar hadden gemaakt. De omwonenden zijn bang voor geluidsoverlast.  

De Gouwekerk staat al voor een lange tijd leeg en wordt regelmatig gebruikt voor evenementen. Zo is er al eens eerder een dansfeest (SensationKaas) gehouden en konden we vorig jaar schaatsen in de kerk. De gemeente en projectontwikkelaar White House Development (WHD) onderzoeken momenteel of een hotel in het Goudse godshuis haalbaar is. In de tussentijd stelt de eigenaar, een particuliere belegger uit Stolwijk, de kerk voor uiteenlopende doeleinden open. Zo wordt de Gouwekerk op Kaarjesavond (vrijdag 13 december) ingericht als pop-up-restaurant-en-cultuurtempel.

Op zaterdag 7 december kon er op de kerkvloer worden gedanst op salsa, bachata, kizomba en merengue. De line-up, bestaande uit salsaband Accion con Clave en de latin-dj’s El Pregonero, Don Piedro en El Monte. Verder zijn er workshops en demonstraties, zijn al geboekt. De geluidsapparatuur en een houten dansvloer al gehuurd. Het dansfeest zou van 16 tot 01u00 duren. Er zijn al 200 kaarten verkocht. Maar niet voor een dansfeest in De Gouwekerk. 

Het was een eenmalige, unieke kans om te dansen in deze nostalgische locatie. Maar het Latin Dance Festival gaat niet door. Althans niet in de Gouwekerk. Willem van de Laar van Gouda Studio’s en Gerben Roskam van Mass Events vond op korte termijn een alternatief. Het feest wordt nu gehouden in het pand van Blokker

Of die plek op korte termijn is te vinden en of die locatie voldoende bezoekers trekt, is nog maar de vraag.