Gouds Dagblad | Burgemeester wil afspraak met nachtburgemeester

Burgemeester wil afspraak met nachtburgemeester

mainImage

Malou Dusseldorp is de nieuwe nachtburgemeester van Gouda. Dat werd afgelopen weekeinde bekend. Maandagmorgen vroeg volgde op Twitter meteen de uitnodiging van Pieter Verhoeve, de burgemeester van Gouda, om een keer met elkaar af te spreken. Wel overdag... Zo (ver)meldt Verhoeve nadrukkelijk. "Gefeliciteerd collega! Ik ben geïnteresseerd in je ideeën in het nog mooier maken van Gouda. Zullen we eens afspreken, overdag?..."

Verhoeve deed de oproep na een eerste tweet van Malou Dusseldorp als nachtburgemeester van Gouda. ''En dan ben je verkozen tot Nachtburgemeester van Gouda. Wat een eer! Naast veel ideeën en plannen, ook enorm benieuwd naar de verwachtingen van Gouda en inwoners. Want; wat wil jij dat de nachtburgemeester voor je doet? Laat je horen!

De nieuwe nachtburgemeester van Gouda werd verkozen na een discutabele verkiezing via een Gouds huis-aan-huis-blad.

Na sluiting van de stemtermijn werd Malou Dusseldorp zaterdagavond in So What! met 56 procent van de stemmen letterlijk uitgeroepen tot de nachtburgemeester van Gouda.

Er waren drie kandidaten in de race: Lizette Oudijk, Malou Dusseldorp en Pieter Stroop van Renen.

Malou Dusseldorp
Malou Dusseldorp was misschien wel de onbekendste kandidaat voor de functie als Nachtburgemeester. Toch heeft deze dame vanuit haar achtergrond een duidelijke visie op het ambt. Malou (30) is in het dagelijks leven klinisch logopedist bij Leiden Medical Center en Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Daarnaast is zij dichter en houdt van duiken. Twee totaal verschillende disciplines dat haar veelzijdigheid aantoont. Gezien haar jonge leeftijd wil Malou graag de belangen van jongeren in Gouda behartigen. “Ik wil een brug zijn tussen jong en oud en gemakkelijk en laagdrempelig benaderbaar zijn voor iedereen, met jongeren...”

 


Foto: Eigen foto