Bij Bram Ladage kun je gewoon je patatje halen

30 March 2020, 12:30 uur
Algemeen
mainImage
Ingezonden

In het nieuws gaat het bijna nergens anders meer over: het coronavirus en de harde maatregelen om het virus tegen te gaan. De impact brengt ons allemaal in de war en in de problemen. Zo ook de (horeca)ondernemers. Maar die gaan zeker niet bij de pakken neerzitten. Neem Bram Ladage op de Markt. Eigenaars Lindsay en Raymond van der Zalm zijn in en met al hun creativiteit een afhaalservice met stringente regels gestart. Je kunt dus gewoon blijven genieten van de heerlijke verse patat van Bram Ladage.

Op zondag 15 maart werd bekend dat onder meer de horeca moet sluiten. En wel tot 6 april. Officieel mogen restaurants eten niet laten afhalen, maar voor Bram Ladage op de Markt is een uitzondering gemaakt. De bekendste patatzaak van Gouda mag open blijven, maar alleen voor het afhalen. Verder mag er maar één klant tegelijk naar binnen en moeten andere klanten buiten wachten. Er mag alleen met pin betaald worden.

Door de harde maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, krijgen veel ondernemers het de komende tijd moeilijk. Raymond verwacht ook de nodige inkomsten mis te lopen. “We moeten alle zeilen bijzetten. Met de afhaalservice verwachten we de schade zo beperkt mogelijk te houden…”

Raymond heeft daarvoor in zijn zaak en voor zijn zaak de nodige maatregelen getroffen. “Uiteraard nemen we de 1,5 meter afstand in acht. We attenderen onze klanten erop zich daaraan te houden. We hebben daartoe met tape strepen gezet in de zaak en voor de zaak. Verder wijzen we onze klanten met een bord voor de zaak op de regels die in verband met het coronavirus gelden…”

Het werkt volgens Raymond omslachtig, maar het is goed te doen. ‘’Er mag maar één klant in de winkel binnen zijn om zijn of haar bestelling te doen. Die moet weer naar buiten en dan pas kan de volgende naar binnen. In de tussentijd maken wij de bestelling klaar en brengen we die desgewenst naar buiten. De markt is groot genoeg om even te wachten. Dit alles voeren we uit met zo min mogelijk contactmomenten…”

Betalingen gebeuren alleen met de PIN en de pinpas. “Contant geld is even taboe. Dat accepteren we even niet. We houden het pinapparaat schoon met alcoholdoekjes. En we werken met handschoentjes. We werken per slot van rekening met mensen en etenswaren. Daar is bij ons sowieso de grootste zorg voor…”

De (afhaal)service van Bram Ladage blijft overigens niet beperkt tot de eigen zaak. “We hebben bankjes voor de zaak staan. Die zijn niet van ons, maar van de gemeente. De afgelopen dagen zien we dat mensen daar toch regelmatig bij elkaar gaan zitten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling…”