Gouds Dagblad | Bezoek koning kroon op werk Vakschool

Bezoek koning kroon op werk Vakschool

mainImage

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag het jubileumjaar van Zadkine Vakschool Schoonhoven officieel geopend. Het bezoek en de opening door de koning werd een kroon op het werk van de Vakschool genoemd.

De enige school in Nederland die studenten opleidt tot goud- of zilversmid, juwelier of uurwerktechnicus bestaat 125 jaar. En dat wordt gevierd. De feestelijke opening benadrukt de bijzondere band tussen Vakschool Schoonhoven en het Koninklijk Huis.

Na interessante presentaties over de kracht van het mbo en de oranje draad in 125 jaar Vakschool Schoonhoven volgde de feestelijke openingshandeling. Student Uurwerktechniek Ruben van Rumpt onthulde samen met Koning Willem-Alexander zijn portret geheel getekend in tekst ‘125 jaar Vakschool Schoonhoven’. Niet voor niets is het motto van Vakschool Schoonhoven (ooit begonnen als ‘de Teekenschool’) Happiness is handmade.

De rondleiding voerde langs het praktijklokaal Uurwerktechniek, waar Koning Willem-Alexander werd uitgenodigd tot het vastschroeven van onderdelen en het afregelen van een uurwerk.

In het Zilversmeden lokaal heeft Koning Willem-Alexander een zilveren beker geplaneerd.

In de aula werd stilgestaan bij al het talent dat van Vakschool Schoonhoven afkomstig is. Van goudsmid/juwelier Fred Brom, tot goudsmid/designer Bas Verdonk. Ook meesterstukken kregen de aandacht. Vervolgens sprak Koning Willem-Alexander met de branche, sponsoren, docenten en studenten.

Zadkine Vakschool Schoonhoven kijkt terug op een zeer geslaagde opening en gaat op naar de volgende programma onderdelen van het jubileumjaar!


Foto: Zadkine Vakschool Schoonhoven