Gouds Dagblad | Bewolkte dag met regen vanaf de namiddag

Bewolkte dag met regen vanaf de namiddag

mainImage

De woensdag wordt een bewolkte, maar drogere dag dan de voorgaande dagen. Pas vanaf de namiddag vallen er opnieuw buien. Het wordt zo'n 20 graden. Stapelwolken drijven woensdagochtend langzaam ons land binnen. Alleen in het noorden van het land kan er wat neerslag vallen. Vrijwel alle andere regio's houden het droog. Daar komt vanaf het einde van de middag pas verandering in. Dan start het in het zuidwesten van het land te regenen en trekt het buienfront langzaamaan over de rest van het land. Langs de kust kan opnieuw een vrij krachtige wind gevoeld worden. In de nacht van woensdag op donderdag is het bewolkt en blijft de kans op regen aanwezig. Het koelt dan af naar een graad of 15.

Woensdag is er in de ochtend en mix van wolkenvelden en zonnige perioden. In het Groene Hartgebied komen ook enkele buien tot ontwikkeling. In de loop van de middag raakt het vanuit een zuidwestelijke richting bewolkt en komt de zon niet meer tevoorschijn. Het regent dan van tijd tot tijd en later in de middag neemt de neerslagduur en neerslagintensiteit vanuit een westelijke richting toe. Het wordt maximaal 20 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. De naar zuidwest krimpende wind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. In de avonduren krimpt de wind verder naar zuid en neemt iets in kracht toe en wordt matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Er volgt een behoorlijk natte avond en nacht naar donderdag waarin het op grote schaal kan regenen. De temperatuur daalt naar circa 15 graden Celsius en in de loop van de nacht stijgt de temperatuur in het neerslaggebied weer iets. De wind is zuidelijk en matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Donderdag wordt een anti-zomerse dag. Het is geheel bewolkt en er zijn flinke perioden met regen. Met maximaal 20 graden Celsius is het iets koeler dan normaal in de tweede decade van augustus. In het Groene Hart waait een matige zuidwester, windkracht 3 à 4 Beaufort. In het Reeuwijkse plassengebied is de wind tijdens de middaguren enige tijd matig tot vrij krachtig, windkracht 4 à 5 Beaufort.

Vrijdag en tijdens het aankomend weekend blijven we te maken houden met wisselvallig zomerweer met temperaturen iets onder normaal. Dagelijks vallen buien en is er veel bewolking. De zon is sporadisch in het regionale weerbeeld aanwezig. De wind blijft in de zuidwesthoek en aan de temperatuur verandert niet veel, zowel in de nachten als overdag.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda