Bedrijven willen ook na corona minder vliegen

31 August 2020, 08:45 uur
Algemeen
mainImage
Pixabay

Om de uitstoot van CO2 door het vliegverkeer aan banden te leggen, komen werkgevers en de vereniging Natuur & Milieu maandag met De Vliegwijzer. "Voor minder en duurzamer zakelijk vliegen", ook na corona, aldus het samenwerkingsverband Anders Reizen.

In de Vliegwijzer wordt een stappenplan beschreven dat werkgevers kunnen doorlopen om tot verantwoord vliegbeleid te komen. De wijzer geeft voorbeelden van wat werkgevers kunnen doen om personeel bewuster te maken van hun reisgedrag.

"De crisis dwong ons allemaal om internationaal zaken te blijven doen zonder te vliegen", aldus directeur Hugo Houppermans van Anders Reizen. "Dit is het moment om met alle nieuwe inzichten en ervaringen het reisbeleid voor de toekomst te bepalen."

"De Vliegwijzer laat zien hoeveel mogelijkheden bedrijven hebben om zakelijk reizen te verduurzamen", zegt directeur Marjolein Demmers van Natuur & Milieu daarover. "Werknemers zijn veel positiever over virtueel samenwerken dan voor de corona-crisis. Volop kansen dus voor effectief internationaal zakendoen zonder het vliegtuig te pakken. Goed voor het klimaat, minder geluidsoverlast, en het scheelt de werknemer een hoop energie."

Vorige week meldde Natuur & Milieu op basis van onderzoek al dat het enkele miljarden kilometers per jaar aan woon-werkverkeer scheelt als een klein deel van de Nederlanders na de coronacrisis blijft thuiswerken.


Door: ANP