Annie M.G. Schmidt maand in Cinema Gouda

31 March 2018, 12:56 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Annie M.G. Schmidt maand in Cinema Gouda

Vooruitlopend op de verjaardag van Annie M.G. Schmidt in mei, zet Cinema Gouda de befaamde schrijfster de hele maand april in het zonnetje. Iedere zondagmiddag om 13u30 kunnen bezoekers genieten van een van de filmklassiekers, gebaseerd op haar boeken: Abeltje, Minoes of Pluk van de Petteflet.

En wie jarig is trakteert, dus Cinema Gouda geeft namens Schmidt een korting weg waardoor iedereen voor slechts € 5,- per ticket naar een van deze films kan!

Naast de familiefilms, wordt ook ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ vertoont in de 50+ bios van april. Voor €7,50 incl. koffie of thee en iets lekkers kunnen niet alleen bezoekers ouder dan 50 jaar deze film bezoeken, maar ook iedereen jonger dan deze leeftijd is welkom!

Minoes – zondag 1 april  13u30 en zondag 22 april 13u30
Tibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om een goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Terwijl Tibbe tobt waar hij een goed verhaal over kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar eigen zeggen, vroeger een kat geweest. Ze gedraagt zich inderdaad nogal kats: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Tibbe heeft zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan exclusief nieuws helpt zodat hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen. Als tegenprestatie krijgt zij gratis kost en inwoning.

Abeltje – zondag 8 april 13u30 en zondag 22 april 13u30
De 11-jarige Abeltje Roef wordt na talloze waarschuwingen en ruzies met de schoolmeester, door zijn moeder van school gehaald. Het lukt haar om hem een baantje te bezorgen als liftboy in het grote en chique warenhuis Knots. Maar op zijn eerste werkdag gaat er al iets helemaal mis. Abeltje drukt op het enige knopje waar hij niet op mag drukken: het groene knopje! Samen met meneer Tump, juffrouw Klaterhoen en Laura, vliegt hij met de lift dwars door het dak van het warenhuis. Dan krijgt hij de lift eindelijk weer onder controle. Ze vliegen en landen in New York en maken vervolgens een heuse revolutie mee in het tropische landje Perugona. Abeltje beleeft een spannend, komisch en soms ook ontroerend avontuur.

Ja Zuster, Nee Zuster – donderdag 12 april 15u00, zondag 15 april 15u00, dinsdag 17 april 15u00, maandag 23 april 19u00 en vrijdag 27 april 15u00
Het is een gezellige bedrijvigheid in rusthuis Klivia. De Ingenieur is druk bezig met uitvinden. Jet is lekkere hapjes aan het klaarmaken en zuster Klivia zelf kibbelt met huurbaas Buurman Boordevol door de telefoon over overlast. Een ontploffing in de kelder van het rusthuis maakt een drastisch einde aan dit gesprek: de strijd tussen Buurman Boordevol en zuster Klivia is in volle hevigheid losgebarsten. Een strijd die behoorlijk uit de hand dreigt te lopen als Gerrit de inbreker van zuster Klivia ook nog in het rusthuis mag blijven nu hij haar beloofd heeft zijn leven te beteren.

Pluk van de Petteflet – zondag 15 april 13u30 en zondag 29 april 13u30
Op een mooie dag komt een klein rood kraanwagentje onder de poort van de Petteflet doorrijden met aan het stuur een jongetje van een jaar of acht. Het is Pluk en hij is op zoek naar een huisje om in te wonen. Als hij zijn tentje wil opzetten in de Torteltuin ontmoet hij Dollie de duif die hem attendeert op het leegstaande torenka­mer­tje boven op de Petteflet. Pluk vraagt zich af of hij daar wel mag wonen, maar Dollie weet het zeker. De kamer staat toch leeg. In de Petteflet ontmoet Pluk allerlei nieuwe vrienden, zoals Aagje, de Stampertjes en meneer Pen, maar ook de dieren Zaza, Eekhoorn Duizeltje, Dollie & Schuw Konijn. Als hij op een dag ontdekt dat de Torteltuin vernietigd dreigt te worden, zet Pluk alles op alles om zijn vriendjes en de Torteltuin te redden. Maar of het hem lukt...?

Geniet vast bij de trailers:

Abeltje: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=mTpKGNTFJ3Y

Minoes: https://youtu.be/TnMviPflDVE

Pluk van de Petteflet: https://youtu.be/Byz-FUj6wFU

Ja Zuster, Nee Zuster: https://youtu.be/nPJe91Gupqo

Meer informatie & tickets
Het kopen van online tickets voor Abeltje, Minoes en Pluk van de Petteflet kan online via https://www.cinemagouda.nl/annie+m.g.+schmidt of voor Ja Zuster, Nee Zuster via https://www.cinemagouda.nl/50+plus+bios. Of kom langs aan de kassa aan de Burgemeester Jamessingel of reserveer telefonisch via 0182- 527 773.