Gouds Dagblad | A20 bij Gouda dit weekeinde weer afgesloten

A20 bij Gouda dit weekeinde weer afgesloten

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De rijksweg A20 is dit weekeinde weer geheel afgesloten tussen knooppunt Gouwe en het Terbregseplein. Vorige week was dat ook al het geval. In deze twee weekeinden voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de weg.

Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat het asfalt en diverse voegovergangen. Het wegennet in Zuid-Holland heeft periodiek onderhoud nodig, aldus Rijkswaterstaat. Denk daarbij aan het vernieuwen van asfalt en het onderhoud aan kunstwerken, zoals viaducten.

Het verkeer wordt vanaf knooppunt Gouwe bij Gouda omgeleid via de A12 richting Den Haag, de A13 richting Rotterdam en dan de A20 richting knooppunt Terbregseplein om vandaar de A16 op te kunnen richting het zuiden van het land of via de A4 en A15 naar knooppunt Vaanplein en Dordrecht. Een rit kan, aldus Rijkswaterstaat, door het omrijden wel een half uur langer duren.

Werkzaamheden starten vrijdag om 22u00
Van vrijdag 12 juli 22u00 tot maandag 15 juli 05u00 is de weg geheel afgesloten. Naast de afgesloten weg, wordt er ook onderhoud gepleegd aan de afslagen en toeritten van Capelle aan den IJssel (16), Nieuwerkerk aan den IJssel (17) en Moordrecht (18). Deze werkzaamheden starten al vrijdag om 21u00.

De wegen boven de A20 zijn niet afgesloten en zijn vanaf de A12 een omleidingsroute. Vanaf A12 is dat de N219 naar Zevenhuizen,Nieuwerkerk en Capelle. Voor Moordrecht de alternatieve route vanaf afslag Gouda de N451 en daarna de N457 (de Moordrechtboog),

In ditzelfde weekend is ook de A20 verderop tussen Kleinpolderplein en het Kethelplein afgesloten. Mocht het weer roet in het eten gooien is er een reserve weekend gepland op 19 juli.

Meer informatie is te vinden op de website van Rijkswaterstaat


Foto: Digitaal Dagblad