Gouds Dagblad | 299 doden in Frankrijk in 24 uur
mainImage

299 doden in Frankrijk in 24 uur

27 maart 2020, 21:31 uur
Algemeen

Het aantal doden in Frankrijk door het coronavirus is de afgelopen 24 uur met 299 gestegen en bedraagt nu in totaal 1995. Dat hebben de Franse gezondheidsautoriteiten vrijdag bekendgemaakt. Dat is een stuk lager dan op donderdag, toen overleden 365 mensen aan de gevolgen van het virus.

Volgens directeur-generaal Jérôme Salomon van de Franse gezondheidsdienst liggen op dit moment 15.732 geïnfecteerden in het ziekenhuis, van wie 3787 op de intensive care. Dat zijn er 412 meer dan een dag eerder. In Frankrijk zijn 32.964 mensen positief getest op het longvirus. Maar waarschijnlijk ligt het aantal besmettingen een stuk hoger, omdat alleen mensen die een hoog overlijdensrisico hebben om te overlijden aan het virus worden getest.

De Franse regering maakte eerder op vrijdag bekend dat de lockdown in het land is verlengd met twee weken tot 15 april in een poging het coronavirus verder in te dammen.

Twee van de belangrijkste evenementen op de Franse modekalender, de mannenmodeweek in Parijs en de haute couture-shows, die voor juni en juli stonden gepland zijn geannuleerd vanwege het coronavirus. Dat hebben de organisatoren vrijdag naar buiten gebracht. "Er zijn belangrijke besluiten nodig om de veiligheid en gezondheid van (mode) huizen, hun werknemers en iedereen die in onze branche werkt te waarborgen", aldus de Federatie van Haute Couture en Mode (FHCM) in een verklaring. Reden om de evenementen, "gezien de huidige omstandigheden", af te blazen.


Foto: ANP