Wat wilt u voor of met de stad?

Die vraag kregen 75 Gouwenaars voorgelegd. Ze zijn daarmee aan het werk gegaan en hebben die opdracht op papier uitgewerkt. Het resultaat staat in het boek Gouda 750 jaar stadsrechten – 75 Gouwenaars en hun stad, waarvan burgemeester Milo Schoenmaker dit weekeinde het eerste exemplaar in ontvangst nam. Dat gebeurde in de Chocoladefabriek, waarbij nagenoeg alle schrijvers op de tribune zaten.

‘Gouda 750 jaar stadsrechten’ is een boek met verhalen van 75 bekende en minder bekende inwoners over hun stad en de toekomst. De schrijvers zijn willekeurige Gouwenaars, jong en oud, met en zonder publieke functie, vertegenwoordigers van alle partijen in de Goudse gemeenteraad en opiniemakers.

Het boek is en initiatief van ‘De Goudse School’ en is samengesteld door door de 68-jarige Goudse emeritus hoogleraar Teun Hardjono en de 25-jarige masterstudent Niels Honkoop. Uitgangspunt daarbij was zoveel mogelijk ideeën samen te brengen om zo iets nieuws te laten ontstaan. Dit in de traditie van Erasmus en Coornhert om vrije denkers bij elkaar wil brengen om na te denken over de vragen van vandaag.

‘Gouda 750 jaar stadsrechten’ is voor 12,95 euro verkrijgbaar bij onder meer boekhandel Verkaaik en vanaf maandag in deGoudstore.nl

Beeldrechten: Theo Krins.