,,Om geld in te zamelen voor een dolfijnentherapie voor onze gehandicapte dochter Ive, bak ik vrijdag vanaf 11 uur tot zaterdag 11 uur pannenkoeken! Kom gerust langs om pannenkoeken te kopen. Na een nacht bakken, zal ik er genoeg hebben. Bestellen kan ook via een persoonlijk berichtje”, zo liet Gouwenaar Jelle Bos weten.
En dat heeft de familie Bos geweten. Bos bakte in 24 uur tijd 2.000 pannenkoeken. En die actie en tal van andere donaties leverden in totaal 3.500 euro op.
En dat komt allemaal ten goede aan de dolfijnentherapie die de gehandicapte dochter Ive wenst te ondergaan.
Dochter Ive (7) heeft het 18p-tetrasomie syndroom, een zeldzame erfelijke aandoening, waarbij een stukje van chromosoom 18 twee keer zoveel als normaal aanwezig is. Ze kan lopen en praat honderduit alleen verstaan anderen daar nagenoeg niet van. Haar ouders inmiddels wel. Daarbij helpt een spraakcomputer in de communicatie. Haar onvermogen om zich verbaal te uiten zorgt voor frustratie.
Dat dolfijntherapie positieve effecten heeft op de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking, is bekend. De dolfijntherapie wordt gegeven in Eilat, Turkije en Curacao, maar is zeer prijzig. De dolfijntherapie duurt twee weken en kost 7.500 euro. Tel daarbij de reis- en verblijfkosten bij op en je komt al snel op zo’n 15.000 euro.
Jelle Bos heeft al een en ander op touw gezet om de reis te bekostigen. Bij zijn werk in de bouw hangt een spaarpot waar collega’s kunnen doneren, onlangs nog verzorgden Germa en Jelle Bos een gesponsord vijfgangendiner. Om de therapie voor hun dochter Ive mogelijk te maken, gingen ze afgelopen weekeinde een stap verder: Jelle bakte 24 uur lang pannenkoeken.
Iedereen was welkom om tussen vrijdag 3 november 11u00 en zaterdag 4 november 11u00 langs te komen om pannenkoeken te kopen. De pannenkoeken kostten 1 euro per stuk.
Jumbo sponsorde een deel van de ingrediënten. Er ging in 24 uur 53 kilo bloem door heen.

Ga voor nadere informatie naar de Facebookpagina ‘Dolfijnen Therapie voor Ive.’

24 uurs pannenkoeken marathon