In de nacht van zaterdag op Paaszondag is er weer een plantenbak omver gegooid in binnenstad van Gouda.
Dankzij de inzet van cameratoezicht kon een 24-jarige man door de politie op heterdaad worden betrapt en worden gearresteerd voor het omgooien van een grote plantenbak op de Lange Tiendeweg in Gouda.
Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in het centrum van Gouda. Meer dan eens zijn de plantenbakken van de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) doelwit (geweest) van vandalen. Het omgooien van de plantenbakken schijnt voor een aantal jeugdigen de kers op de taart te zijn na een avond stappen in Gouda.
Sterker nog gisternacht was het ook al raak. Twee niet geheel nuchtere heren vonden het nodig de plantenbakken op de Kleiweg (zie foto) om te duwen en tegen de grond te smakken. De medewerkers van Cameratoezicht zagen de vernielingen gebeuren. De live camerabeelden werden vervolgens doorgezet naar het politiebureau. Vanuit het bureau werden de eenheden op straat aangestuurd. Een 24 jarige Gouwenaar en een 21 jarig man uit Waddinxveen werden op heterdaad aangehouden terzake openlijke geweldpleging.
Na de aanhouding kregen agenten van de ‘heren’ nog de vraag of ze niets beters te doen hadden. Ach ja… Het is nu aan het Openbaar Ministerie om de strafmaat te bepalen.
Voor de tweede achtereenvolgende nacht moesten de plantenbakken het nu dus weer ontgelden. ’24 jaar en dan toch een plantenbak omgooien’, zo reageerde de politie vannacht op Twitter.


Ook deze vernieling werd gezien op een beeldscherm van cameratoezicht. Kort daarna kon de verdachte worden aangehouden.
In de Goudse binnenstad en enkele ‘looproutes’ tussen de wijk Korte Akkeren en het NS-station hangen tientallen camera’s. Maar daar hebben de vandalen kennelijk (bewust) geen oog voor.