Gouds Dagblad | Zware mishandeling na verzoek rommel op te ruimen
mainImage

Zware mishandeling na verzoek rommel op te ruimen

3 augustus 2020, 11:48 uur
112

Op het bedrijventerrein Goudse Poort zijn vrijdagavond twee mannen zwaar mishandeld nadat een van hen vier jongeren vroeg of ze hun rommel wilden opruimen. De twee slachtoffers van 41 en 45 jaar zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een van de slachtoffers ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De ander is inmiddels thuis.

De mishandeling was op de Doesburgweg op bedrijventerrein Goudse Poort, waar een van de slachtoffers woont. Het tweetal was onderweg naar huis en sprak vier skateboarders aan op de rommel die zij maakten. De zus van een van de slachtoffers vertelt dat een van de mannen vervolgens met een skater naar een container liep, maar tot zijn schrik zag dat zijn vriend op de grond lag en tegen zijn hoofd werd geschopt. Hij besloot gelijk de hulpdiensten te bellen, maar werd daarna zelf ook in elkaar geslagen. 

Nadat hij had gevraagd of de jongeren hun rommel wilden opruimen, werd hij zo hard geslagen dat hij bewusteloos raakte. Ook de andere man kreeg meerdere klappen.Beide mannen waren buiten bewustzijn toen de hulpdiensten arriveerden.

"Mijn broer en vriend vroegen of de skaters hun lege flessen, chipszakken en andere rommel in de container wilden gooien, in plaats van op straat voor mijn broer z'n huis. Toen begon de molestatie"', laat de zus van één van de slachtoffers op Twitter weten.

Het viertal ging er na het incident vandoor. De politie en recherche zijn een onderzoek gestart en zoeken getuigen. "Ze zijn gezien, en mijn broer en zijn vriend hebben een duidelijke omschrijving. Blanke jongens, met skateboards", aldus de zus van één van de slachtoffers op Twitter. De politie denkt dat de daders tussen de 18 en 20 jaar zijn.