Gouds Dagblad | Wellicht Gouwenaars bij overval 98-jarige

Wellicht Gouwenaars bij overval 98-jarige

De daders van een laffe overval op een 98-jarige man in Krimpen aan den IJssel zijn nog steeds niet aangehouden. Daarom opnieuw aandacht voor deze zaak. Temeer omdat het volgens de politie van Gouda vermoedelijk gaat om twee Goudse daders.

"Op 26 februari 2019 heeft er in Krimpen aan den IJssel een overval plaats gevonden in de woning van een 98 jarige man. Het onderzoeksteam heeft sterke aanwijzingen dat de daders uit Gouda komen", aldus de politie van Gouda.

Wie herkent de twee daders of heeft informatie over een unieke zegelring die wordt gestolen? Daarop staat het wapen van het Duitse plaatsje Tekelenburg afgebeeld.

Het slachtoffer is altijd op zijn hoede als er bij hem wordt aangebeld. Maar omdat er bouwvakkers in het flatgebouw aan het werk zijn, doet hij toch open. Twee gemaskerde mannen stormen binnen en binden de man vast op een stoel. Eén van de twee houdt een pistool gericht op zijn hoofd. De ander doorzoekt de woning, maar vindt niets. Wel halen ze de ringen van de vingers van de man. Als ze vertrokken zijn wurmt de man zich los en belt de politie.

Heb je informatie over deze overval en weet je wie de daders zijn. Laat dit dan aan de politie weten. Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Via WhatsApp kan ook op 06-10000012.