Weer twee inbrekers uit top-60 opgepakt

mainImage
Weer twee inbrekers uit top-60 opgepakt

De doorlopende zoektocht naar woninginbrekers van de politie in Gouda gaat ondanks de tropische hitte gestaag verder heeft opnieuw geresulteerd in twee aanhoudingen. In één van de langer lopende Basta onderzoeken konden deze maand twee verdachten worden aangehouden. Dat meldt de politie op Facebook in een update over het zogeheten Basta 2.0.

Aanhoudingen en veroordelingen
Op 3 juli werd een 21 jarige Top60-er aangehouden op verdenking van een in 2017 in Emmeloord gepleegde woninginbraak. Deze verdachte heeft recent gehoord dat zijn inbewaringstelling met 90 dagen gevangenhouding is verlengd.

Een andere verdachte in hetzelfde onderzoek kon op 11 juli worden aangehouden. Deze 22 jarige Gouwenaar was al verdachte in het onderzoek naar een groot aantal woninginbraken. In dit onderzoek was de verdachte geschorst van de inbewaringstelling omdat hij kans had op werk. Dat werk bleek het dealen van harddrugs te zijn in Hengelo. De verdachte werd daar aangehouden nadat de politie een 'onnatuurlijke verdikking' in de broek van de verdachte had waargenomen. Toen de verdachte hierop werd aangesproken rende hij er vandoor en gooide hij een tasje met een handelshoeveelheid heroïne in de bosjes.

Ook drie andere verdachten hebben te horen gekregen dat ze in ieder geval tot de volgende pro-forma zitting in voorarrest blijven.

Preventie
Het totaal aantal woninginbraken in Gouda is sinds de Basta2.0 methodiek gehalveerd. Daarnaast betreft het merendeel van de inbraken die nog plaats vinden een poging. Het lukt de inbrekers vaak niet om binnen te komen. Dit is mede te danken door beter hang en sluitwerk en de aanwezigheid van slimme technische middelen zoals de deurbelcamera. Door zo'n deurspion zagen bewoners van een huis in de Gerschwinstraat 18 juli dat er twee inbrekers voor de deur stonden te rommelen. - Veel inbrekers proberen via het bekijken van de post of door aan te bellen te achterhalen of er iemand thuis is. -
De bewoners konden deze inbrekers zien en via de intercom toeroepen waarna deze er vandoor gingen. Het onderzoek naar deze inbraak loopt en getuigen zijn welkom.

Tip! De gemeente Gouda geeft subsidie voor dergelijke inbraakwerende maatregelen. Zie ook www.gouda.nl/…/Veilig_In…/Hang_en_sluitwerk_subsidie

 

 


Foto: Digitaal Dagblad