Vrouw wilde 11-jarig meisje doden

mainImage
Vrouw wilde 11-jarig meisje doden

De 50-jarige vrouw die dinsdag is aangehouden in de Woudstraat voor het toebrengen van steekwonden op een 11-jarig meisje, wilde het meisje ook daadwerkelijk om het leven brengen. Zo is volgens het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag duidelijk geworden in de voorgeleiding van de verdachte aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten dat de vrouw in ieder geval nog veertien dagen mag worden vastgehouden.

Agenten van Team Gouda kregen dinsdag 24 juli omstreeks 08u00 de melding dat een kind gewond was geraakt in een woning in de Woudstraat. In de woning werd een 50-jarige vrouw als verdachte aangehouden.

Agenten troffen in de woning een meisje aan die onder verdachte omstandigheden gewond was geraakt. Hulpverleners ontfermden zich over het meisje. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis en aan haar verwondingen behandeld.

Omdat de omstandigheden waardoor het meisje gewond was geraakt verdacht waren, werd in de woning een 50-jarige vrouw aangehouden. Zij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zij zit nog vast.

In zowel het belang van het gewonde kind als de aangehouden verdachte kan het OM verder niet inhoudelijk op de zaak ingaan. De recherche doet onderzoek naar de toedracht.Foto: Digitaal Dagblad