Verdachten bedreiging met vuurwapen zijn 17-jarigen

mainImage
Verdachten bedreiging met vuurwapen zijn 17-jarigen

Twee verdachten die zondag bij de Kuip in Rotterdam met getrokken pistolen werden aangehouden, zijn slechts 17 jaar oud. Het gaat om een meisje uit Waddinxveen en een jongen uit Gouda. De derde verdachte is een 25-jarige man uit de Belgische stad Mechelen, maakte de politie maandag bekend.

De drie jonge personen werden zondagmiddag in alle drukte rond de thuiswedstrijd van Feyenoord op de Stadionweg aangehouden omdat zij ervan werden verdacht in Gouda mensen te hebben bedreigd met een vuurwapen. Bij de aanhouding is een vuurwapen aangetroffen.

De bedreiging ligt volgens de politie in de relationele sfeer. De bedreiging zou kort voor de aanhouding hebben plaatsgevonden in de Isoldestraat in Gouda. Een ooggetuige zag daar vervolgens een aantal mensen in een auto wegrijden, aldus een politiewoordvoerder.
Op hun vlucht uit Gouda waren zij gevolgd door een politie-heli en uiteindelijk op Rotterdam Zuid – tegenover De Kuip – in de file uit hun auto gehaald door agenten van de eenheden Den Haag en Rotterdam.

Het zou gaan om een man, een vrouw en nog een derde inzittende. De aanhouding verliep met veel politie en getrokken vuurwapens, omdat de verdachten als vuurwapengevaarlijk werden gezien. Een ooggetuige filmde een deel van de arrestatie. De beelden zijn te zien op RTV Rijnmond.

Op de beelden is te zien hoe twee verdachten op hun knieën met de handen omhoog achter de auto zitten. Verkeer moest worden omgeleid.

De drie verdachten zitten vast, zij worden op dit moment verhoord.


Foto: Digitaal Dagblad