Verdachte steekpartij dochter (11) naar Pieter Baan Centrum

mainImage
Verdachte steekpartij dochter (11) naar Pieter Baan Centrum

Een 50-jarige vrouw uit Gouda, die wordt verdacht van een poging tot doodslag op haar elfjarige dochter, wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Ze zou afgelopen juli in een woning aan de Woudstraat haar dochter in haar hals en nek verwond hebben met een mes. Donderdag stemde de moeder in met plaatsing in het Pieter Baan Centrum voor onderzoek.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou de vrouw het slachtoffer gestoken, gesneden of geprikt hebben. Volgens het OM wilde de moeder haar dochter ook daadwerkelijk om het leven brengen. Bij de Haagse rechtbank zei de verdachte donderdag dat ze niets meer van de steekpartij weet.
Agenten van Team Gouda kregen dinsdag 24 juli omstreeks 08u00 de melding dat een kind gewond was geraakt in een woning in de Woudstraat. In de woning werd een 50-jarige vrouw als verdachte aangehouden.

Agenten troffen in de woning een meisje aan die onder verdachte omstandigheden gewond was geraakt. Hulpverleners ontfermden zich over het meisje. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis en aan haar verwondingen behandeld. Omdat de omstandigheden waardoor het meisje gewond was geraakt verdacht waren, werd in de woning een 50-jarige vrouw aangehouden.

De moeder is onderzocht door een psychiater en een psycholoog. Die hebben niet kunnen achterhalen wat er precies mis is met de vrouw. Het OM vindt nu dat de vrouw onderzocht moet worden in het Pieter Baan Centrum, om vast te stellen of ze lijdt aan een stoornis. De verdachte stemde donderdag zelf in met een onderzoek in het Pieter Baan Centrum.

De zaak komt op 24 januari weer voor de rechter.


Foto: Digitaal Dagblad