Gouds Dagblad | Veel regen en kans op hagel- en onweersbuien

Veel regen en kans op hagel- en onweersbuien

mainImage

De week start met veel regen en lokaal kans op hagel- en onweersbuien. Het KNMI waarschuwt voor de zware buien en heeft code geel afgegeven voor alle provincies behalve Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe en de Waddeneilanden. Het wordt zo'n 20 graden.

In de meeste gevallen geldt code geel vanaf 14u00 en duurt het tot 20u00. In de loop van de dag klaart het vanaf het westen geleidelijk op. 

De dag start nog wel zonnig met alleen in het westen en noorden van het land wat bewolking. Naar mate de dag vordert drijven meer wolken het land binnen die veel neerslag met zich mee brengen. De buien breiden zich in de loop van de dag oostwaarts uit en vanaf vroeg in de middag komt het met bakken uit de lucht vallen. Daarbij kunnen krachtige windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur gevoeld worden. Lokaal is er kans op onweer of hagel.

Tot diep in de nacht naar dinsdag blijft het regenen. Dan krijgen ook het noorden en westen van het land opnieuw kans op enkele stevige onweersbuien. Het KNMI verwacht dat de dinsdag ook erg regenachtig wordt, pas later op die dag klaart het iets op.

In onze regio
Maandagochtend kunnen er in onze regio enkele regenbuien voorkomen, maar grote neerslaghoeveelheden worden niet verwacht.

Maandagmiddag krijgen de buien een pittiger karakter. Er is dan ook kans op onweer en stevige windvlagen. Er is gedurende de middag weinig ruimte voor de zon. De temperatuur loopt in de Goudse regio op naar maximaal 20 graden Celsius. Er waait een matige zuidwester, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Maandagavond vallen er nog enkele buien, daarbij is nog steeds kans op een onweerontlading. In de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur naar om en nabij 13 graden Celsius. Tijdens de nacht blijft veel bewolking boven het Groene Hart aanwezig en is er nog altijd kans op buien, maar de intensiteit neemt dan wel af.

Dinsdag is het opnieuw buiig met  een kleine kans op onweer. Er is wederom weinig ruimte voor de zon. De maxima komen rond 19 graden Celsius uit en dit is een een graad of 3 te koud voor deze tijd van het jaar. Normaal is het in de tweede decade van augustus 22 graden Celsius in de middag. Er waait een matige westenwind, windkracht 3 Beaufort.

Woensdag bestaat het weerbeeld opnieuw uit buien en overheerst de bewolking. Met maxima van circa 21 graden Celsius is het alweer iets warmer dan dinsdag. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en komt uit zuidwestelijke richtingen.

Richting en tijdens het volgende weekend blijft het fris zomerweer met maxima tussen 18 en 20 graden Celsius. Dagelijks is er een grote kans op buien. Er is over het algemeen veel bewolking. Voorlopig is er geen zicht op warm, zonnig en droog zomerweer.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda