Gouds Dagblad | Tips om autokraken te voorkomen

Tips om autokraken te voorkomen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De politie van Team Gouda heeft preventiefolders met negen tips om inbraak of diefstal van jouw auto te helpen voorkomen.

De tips luiden als volgt.

1.) Laat geen geld, telefoon, laptop of andere dure spullen in je auto liggen. Laat je toch spullen achter in de auto? Zorg er dan voor dat de waardevolle spullen van buitenaf niet zichtbaar zijn.
2.) Haal dure spullen uit je handschoenenkastje en zet deze open. Zo kunnen dieven zien dat er niets te stelen valt.
3.) Laat je navigatiesysteem nooit in je auto zitten. Denk ook aan het wissen van de afdruk van de zuignap op je voorruit.
4.) Laat je toch elektrische apparaten in de auto liggen? Zet dan de Bluetooth-functie uit! Doe je dit niet dan kunnen dieven de Bluetooth signalen buiten je auto oppikken waardoor ze weten dat er apparaten in je voertuig liggen.
5.) Haal de sleutel altijd uit het contact. Zorg ervoor dat ramen en portieren dicht zijn en de kofferbak op slot. Doe dit ook als je maar heel even de auto verlaat.
6.) Parkeer je auto altijd zo veel mogelijk op een zichtbare, open plek, met veel licht en waar regelmatig mensen komen.
7.) Let op je autosleutels. Laat ze niet in je jas zitten als je deze ergens ophangt. Haal je autosleutels altijd uit je sporttas als je ervoor kiest om de tas in de kleedkamer achter te laten.
8.) Laat een goedgekeurd autoalarm monteren
9.) Beveilig je auto extra goed met een stuurslot.

Bel altijd 112 als je in de buurt iets verdachts ziet. Noteer het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon.

Is er toch ingebroken in je auto of is jouw auto zelfs gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie! De politie treft regelmatig spullen aan die van diefstal afkomstig zijn waarbij we helaas niet kunnen herleiden wie de eigenaar is omdat er geen aangifte is gedaan. Om aangifte te kunnen doen bel je met 0900-8844 voor het maken van een afspraak. Online kan ook via www.politie.nl/aangifte.


Foto: Digitaal Dagblad