Taser voor alle politie-eenheden

mainImage
Taser voor alle politie-eenheden

De politie wil dat alle eenheden in Nederland worden uitgerust met het stroomstootwapen. Het gaat om ruim 17.000 agenten op straat die de komende vijf jaar getraind moeten worden om met het wapen te werken. Dat heeft de met dit dossier belaste Rotterdamse politiechef Frank Paauw donderdag laten weten. Hij vindt ook dat het verbod om het wapen in ggz-instellingen te gebruiken opnieuw besproken moet worden.

De Tweede Kamer en het ministerie van Justitie en Veiligheid moeten besluiten of het stroomstootwapen onderdeel wordt van de basisuitrusting van de agenten. Het wordt volgend jaar besproken, maar wanneer is nog niet duidelijk.

Paauw noemt het stroomstootwapen een hele goede toevoeging aan het wapenarsenaal.

Minister Ferd Grapperhaus is net als Paauw positief. ,,Volgens de politie kunnen zij met stroomstootwapens veiliger optreden”, zegt de minister. ,,Ook ik zie de meerwaarde van het de-escalerende effect van het wapen nog voordat het ingezet hoeft te worden.”

Opmerkelijk is dat Paauw ervoor pleit gebruik van het wapen toe te staan in ggz-instellingen. Grapperhaus zegt ”zorgen te willen wegnemen” over gebruik binnen de ggz. Een meerderheid in de Tweede Kamer sprak zich vorig jaar juist uit voor een verbod.


Foto: Digitaal Dagblad