Gouds Dagblad | Strengere controle van politie op Algerabrug

Strengere controle van politie op Algerabrug

mainImage

De politie gaat automobilisten strenger controleren op de Algerabrug, de belangrijkste verkeersverdinding tussen de Krimpenerwaard en Rotterdam. Bestuurders negeren volgens de politie te vaak de rode stoplichten als bijvoorbeeld de slagbomen naar beneden gaan. Agenten spreken van 'aso rijders die gevaarlijke situaties veroorzaken en schade rijden'.

De eenheid Rotterdam Oost maakte de afspraken in overleg met Rijkswaterstaat. ''In diverse situaties kwamen automobilisten na het negeren van het rode licht zelfs noodgedwongen tussen de gesloten slagbomen en bovenop het bewegende deel van de brug tot stilstand. Juist op het moment dat de brug moest gaan openen voor een op snelheid naderend schip'', stelt de politie.

De eerste strengere controle vond dinsdag plaats. Een verkeersspecialist van de politie controleerde samen met de brugwachter het passerende autoverkeer. Er werd 23 keer door rood gereden en 11 keer werden bestuurders telefonerend achter het stuur gesignaleerd. Zij krijgen binnenkort een boete.