Gouds Dagblad | Schrikreacties bij politie-oefening

Schrikreacties bij politie-oefening

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Er was donderdag veel politie op de been in Bodegraven. De complete politiemacht was bewapend en leken te broeden op een aanvalsplan. Waren ze daar voor een overval, een ontvoering of een andere politie-actie. Nee hoor, het was maar een politie-oefening. Alleen had de politie daarvan niet de hele buurt op de hoogte gebracht. En dat leidde tot veel schrikreacties van omwonenden en passanten.

''Donderdag 14 maart hebben wij politietrainingen gegeven in Bodegraven, industrieterrein Groote Wetering, op de openbare weg rondom de brandweergarage aan de Portugalweg, de aangrenzende bedrijven zijn vooraf geïnformeerd. Vanwege het slechte weer is er uitgeweken naar omliggende straten/bedrijven met overkapping om droog te trainen en na te bespreken, onder meer het terrein en de wasboxen van Vakgarage Bodegraven. Helaas hebben wij de vakgarage en omliggende bedrijven hiervan niet goed geïnformeerd. Omdat onze oefenwapens én onze scenario’s niet altijd van echt te onderscheiden zijn heeft dit tot wat schrikreacties geleidt. Onze excuses hiervoor!", aldus de politie van Gouda op haar Facebookpagina.

''Komende weken zullen wij nog enkele trainingsdagen houden op 21-03 / 26-03 en 04-04. Voor uw én onze veiligheid trainen wij (op straat) altijd met oefenmateriaal en NIET met echte wapens en/of scherpe munitie. Heeft u vragen rondom deze trainingen dan kunt u een aanwezige docent (afwijkend uniform, kleur rood) aanspreken voor vragen/opmerkingen/klachten. Uiteraard kan dit ook via 0900-8844", aldus de politie.


Foto: Digitaal Dagblad