Politie zoekt beeldmateriaal ongeregeldheden Najaarsmarkt

mainImage
Politie zoekt beeldmateriaal ongeregeldheden Najaarsmarkt


De recherche Gouda, Bodegraven-Reeuwijk doet onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens de festiviteiten rondom de Najaarsmarkt in Bodegraven afgelopen weekend.


Zowel in de avond en nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 september en van zaterdag 15 op zondag 16 september hebben er in het centrum van Bodegraven meerdere incidenten plaatsgevonden die mogelijk strafbaar zijn. De recherche wil graag in het bezit komen van beeldmateriaal om inzicht te krijgen in de mogelijk strafbare gedragingen. De politie roept benadeelden op om aangifte te doen van strafbare feiten die in dit weekend tijdens de festiviteiten hebben plaatsgevonden.Beeldmateriaal kan worden geüpload via deze link.

Detailopname van uniformen motoragentenGouwenaars
De politie van Team Gouda heeft twee nachten de handen vol gehad aan het verloop en met name de uitloop van de Najaarsmarkt Bodegraven. Een groep Goudse onruststokers krijgt daarvan de schuld.

Uiteindelijk werd één Gouwenaar aangehouden en gearresteerd. Hij behoorde tot een kleine groep die de festiviteiten verstoorde. Volgens de politie pleegde hij verzet bij zijn aanhouding. Er moest pepperspray aan te pas komen om hem in bedwang te krijgen. Omstanders die zich met de aanhouding bemoeiden werden door agenten met de nieuwe, uitschuifbare wapenstok op afstand gehouden.

De aangehouden jongen kreeg een gebiedsverbod voor zaterdag. Hij mocht zich niet in het Bodegraafse centrum vertonen, maar was daar toch aanwezig. De jongen is daarop opnieuw aangehouden. Hij is de komende tijd niet meer welkom bij Bodegraafse buitenfeesten en krijgt daarvoor een gebiedsverbod.

Na zijn aanhouding provoceerde een groep van een man of 20 de politie op verschillende plekken in het centrum. Toen daar een tweede groep bijkwam en er ook wat met fietsen werd gegooid, veegde de politie met veel eenheden en politiehonden het centrum van Bodegraven schoon. De agenten vormden samen met de honden een linie om alle bezoekers van de Najaarsmarkt uit het centrum te drijven.

Politie én gemeente hielden al een extra oogje in het zeil tijdens de Bodegraafse Najaarsmarkt. Burgemeester Christiaan van der Kamp had extra beveiliging ingezet. In eerste instantie gebeurde dat vanwege de dreigende staking van de politie, die zou samenvallen met het evenement. Toen die werkonderbreking vrijdagmiddag verviel wegens het bereikte cao-akkoord, hield de burgemeester toch de extra inhuur in stand.

Dat gebeurde in overleg met de Evenementencommissie Bodegraven (ECB). Er was overigens geen concrete aanleiding dat opstootjes zouden dreigen. Maar meer uit voorzorg en met verwijzing naar Bruisend Reeuwijk van enkele weken geleden, waar buiten het festivalterrein wat opstootjes waren. Ook daar waren Gouwenaars bij betrokken.


| Foto: Digitaal Dagblad