Politie grijpt naar pepperspray en wapenstok bij Najaarsmarkt

mainImage
Politie grijpt naar pepperspray en wapenstok bij Najaarsmarkt

De politie van Team Gouda heeft vannacht de handen vol gehad aan het verloop van de Najaarsmarkt Bodegraven

Uiteindelijk werd één persoon aangehouden en gearresteerd. Hij behoorde tot een kleine groep die de festiviteiten verstoorde.

Volgens de politie pleegde hij verzet bij zijn aanhouding. Er moest pepperspray aan te pas komen om hem in bedwang te krijgen.

Omstanders die zich met de aanhouding bemoeiden werden door agenten met de nieuwe, uitschuifbare wapenstok (‘dat voel je wel’, aldus een agent op Twitter) op afstand gehouden.


Politie én gemeente hielden al een extra oogje in het zeil tijdens de Bodegraafse Najaarsmarkt. Burgemeester Christiaan van der Kamp had extra beveiliging ingezet. In eerste instantie gebeurde dat vanwege de dreigende staking van de politie, die zou samenvallen met het evenement. Toen die werkonderbreking vrijdagmiddag verviel wegens het bereikte cao-akkoord, hield de burgemeester toch de extra inhuur in stand.

Dat gebeurde in overleg met de Evenementencommissie Bodegraven (ECB). Er was overigens geen concrete aanleiding dat opstootjes zouden dreigen. Maar meer uit voorzorg en met verwijzing naar Bruisend Reeuwijk van enkele weken geleden, waar buiten het festivalterrein wat opstootjes waren.


Foto: Digitaal Dagblad