Gouds Dagblad | Opnieuw ongeval op spekgladde Kattendijk

Opnieuw ongeval op spekgladde Kattendijk

mainImage

Opnieuw is er een auto van de spekgladde Kattendijk in Gouderak afgegleden. Zondagavond rond 21u00 was het voor de zoveelste keer raak, ondanks de opvallende verlichte waarschuwingsborden 'Wegdek glad bij regen'.

De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tot stilstand tegen een elektriciteitsmast. Een geluk bij een ongeluk is dat de houten mast ondanks de klap is blijven staan. De bestuurder van de auto is ter plekken gecontroleerd door het personeel van de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Een berger heeft de auto afgevoerd.

Agenten ter plaatsen meldden dat er al vaker ongevallen zijn gebeurd op de dijk. Ook zijn er aan de begin van de dijk waarschuwingsborden geplaatst waarop staat dat de dijk bij regen glad is.

Ruwer maken
Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft al enige tijd geleden geconstateerd dat op de Middelblok en Kattendijk in Gouderak op twee plaatsen het afvalt spiegelglad is. Deze weggedeelten zijn met name glad als het regent. Hierdoor raaken auto’s soms in een slip. Er zijn borden geplaatst om verkeersgebruikers te wijzen op slipgevaar en om hun snelheid aan te passen aan de situatie.

Het schap kondigde aan dat op woensdag 2 oktober een aannemer de twee gladde plekken gaat aanpakken op het Middelblok en de Kattendijk. De bovenste laag van het asfalt gaan zij ruwer maken. Maar kennelijk was het stukje waarop zondagavond weer een ongeval gebeurde, nog niet door de aannemer onder handen genomen.


Foto: AS Media