Gouds Dagblad | Onze agenten aan de haal met Harm Alarm Bokaal

Onze agenten aan de haal met Harm Alarm Bokaal

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Politiedistrict Alphen aan den Rijn-Gouda is de winnaar van de Harm Alarm bokaal 2017. Het politiedistrict ontving de prijs omdat het aantal woninginbraken in december met 61 procent daalde in vergelijking met dezelfde maand in 2016.
De districten Leiden-Bollenstreek (-53 procent) en Gelderland Zuid (-52 procent) eindigden vlak bij elkaar op de tweede en derde plaats.

'Volledige focus'
Bart Willemsen, projectleider van het landelijk project High Impact Crimes (HIC), gaf bij de uitreiking aan onder de indruk te zijn van de resultaten. ,,Het prachtige resultaat is bereikt door een volledige focus op woninginbraken met heel veel partners. Woninginbraken hebben een grote impact op slachtoffers. We zijn er trots op dat het district ervoor heeft gezorgd dat dit er in december zoveel minder waren. Het is zaak de focus op woninginbraken te behouden om het aantal slachtoffers verder te laten dalen."


Harm Alarm Bokaal
De prijs is bedoeld voor iedereen die het afgelopen jaar hard heeft gewerkt om woninginbraken te voorkomen, inbrekers op te sporen en te bestraffen. Omdat in de donkere decembermaand het vaakst wordt ingebroken, wordt de bokaal over deze maand uitgereikt.De bokaal is vernoemd naar Harm Alarm, het symbool van de landelijke campagne 'Maak het inbrekers niet te makkelijk'. De jaarlijks te winnen bokaal wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt.
Foto: Digitaal Dagblad