Ontsnapte gevangene mogelijk in Moordrecht

mainImage
Ontsnapte gevangene mogelijk in Moordrecht

De gevangene die vrijdag 28 december op miraculeuze wijze ontsnapte uit penitentiaire inrichting De Schie in Rotterdam, bevindt zich mogelijk in Moordrecht. De 26-jarige man wist de gevangenis uit te komen in een blauwe vuilniszak.

De politie heeft zondagavond met een helikopter naar een man gezocht na een mishandeling in een woning in Moordrecht. De dader zou daarna de benen hebben genomen. De mishandeling vond plaats in een woning aan de Koningin Julianastraat. Daarna zou de man op de vlucht zijn geslagen, zegt een politiewoordvoerder. Ook controleert de politie auto's die het dorp en in uit wilden rijden.

De politie heeft het dorp zondagavond volledig afgesloten na een melding dat hij in dat dorp aan de Hollandsche IJssel was gesignaleerd. Al het inkomende en uitgaande verkeer wordt staande gehouden en uitgebreid gecontroleerd. Er werd bij de zoekactie ook een politiehelikopter ingezet.

De 26-jarige gevangene werd bij zijn uitbraak geholpen door een medegevangene die vrijdag 28 december naar huis mocht. Hij kreeg een transportwagentje tot zijn beschikking om zijn persoonlijke bezittingen mee te nemen. Toen ze eenmaal buiten bij de auto waren scheurde de gevangene de zak open en kwam hij tevoorschijn.

De ontsnapte gevangene moet nog een jaar cel uitzitten en komt volgens een bron rond het onderzoek uit Utrecht.


Foto: Digitaal Dagblad