OM eist achttien maanden cel voor greep in kassa’s

mainImage
OM eist achttien maanden cel voor greep in kassa’s

Een 25-jarige man wordt ervan verdacht dat hij in het begin van dit jaar maar liefst zeven keer een greep deed in de kassa van winkels, verspreid door Zuid-Holland en waaronder Gouda. Vandaag eiste de officier van justitie achttien maanden cel tegen hem.

De man maakte er volgens het OM een gewoonte van om te doen alsof hij iets wilde kopen. Telkens op het moment dat de kassala werd opengedaan om hem zijn wisselgeld terug te geven, deed hij een graai in de kassa. Dat ging soms ook gepaard met het nodige duw- en trekwerk. In een geval gooide hij ook een rek met ansichtkaarten om om een achtervolging te hinderen.

Het eerste feit waarvan hij wordt verdacht dateert van afgelopen januari en deed zich voor in Capelle aan den IJssel. Vervolgens sloeg hij in maart toe in achtereenvolgens: Schiedam, Gouda, Zoeterwoude, Rotterdam, nog een keer in Rotterdam en in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het gebeuren had behoorlijke impact op het winkelpersoneel, zoals een van de winkeleigenaren vandaag op zitting vertelde. De verdachte beriep zich op zijn zwijgrecht en toonde geen berouw over en inzicht in zijn gedrag. De reclassering had voorgesteld dat hij zou worden onderzocht door een psycholoog, maar ook daar wilde de man niet aan meewerken. Vandaar dat er volgens de officier van justitie een flinke gevangenisstraf moet volgen. Zij eiste daarom achttien maanden cel.

De uitspraak is over twee weken.


Foto: Digitaal Dagblad