Man blijft vastzitten na dodelijk ongeval

mainImage
Man blijft vastzitten na dodelijk ongeval

De 28-jarige man uit Krimpen aan den IJssel die vastzit vanwege het dodelijke ongeluk op de N210 in Lekkerkerk, blijft negentig dagen langer vastzitten. Dat bepaalde de Haagse rechtbank woensdag. Het Openbaar Ministerie verwijt hem roekeloos of zeer onvoorzichtig rijgedrag, wat tot het ongeluk heeft geleid.

Bij het ongeluk afgelopen december waren drie auto's en een busje betrokken op de N210 tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. In een van de wagens zaten vier broers en de vriendin van een van hen. Een van de broers overleed ter plekke. De vrouw overleed later in het ziekenhuis. Beiden slachtoffers van 29 jaar kwamen uit Lekkerkerk.

Inmiddels zijn twee andere broers zodanig hersteld van hun verwondingen, dat ze het ziekenhuis hebben verlaten. De vierde broer is er nog altijd slecht aan toe.

De politie vermoedde dat er mogelijk een verkeersconflict vooraf was gegaan het ongeluk. Ook die mogelijkheid wordt nog onderzocht, aldus de persofficier. Het komt volgens haar bijna niet voor dat veroorzakers van ongevallen zo lang in bewaring moeten blijven.

In Amsterdam vielen in hetzelfde weekeinde ook twee doden, volgens de politie na een verkeersruzie. Een 52-jarige man wordt in deze zaak verdacht van doodslag.


Foto: Digitaal Dagblad