Gouds Dagblad | Man aangehouden met 200.000 euro in rugzak

Man aangehouden met 200.000 euro in rugzak

mainImage

De politie deed afgelopen dinsdag vier invallen in een lopend onderzoek naar onder meer handel in verdovende middelen. Daarbij blijkt een 27-jarige man te zijn aangehouden, die uit zijn woning kwam lopen met ruim twee ton aan euro’s in zijn rugzak. Bij doorzoekingen werden nog tienduizenden euro’s en drie kilo heroïne gevonden. Hij zit vast op verdenking van witwassen.

De invallen en doorzoekingen in woningen en bedrijfspanden in het centrum van Rotterdam, Rotterdam-Noord en Rotterdam-West werden gedaan door het team parate eenheid en de basisteams van de verschillende districten. Bij een woning in het centrum van Rotterdam zagen agenten opvallend veel vingerafdrukken op het plafond. Toen zij de plafondplaten verschoven, kwam er een tas met ruim 28.000 euro contant geld tevoorschijn.

Tijdens de acties is er naast veel contant geld ook nog drie kilo heroïne gevonden en meerdere dure tassen en horloges. Het onderzoek gaat de komende tijd nog verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.