Klant overmeestert gewapende Goudse 17-jarige overvaller

mainImage
Klant overmeestert gewapende Goudse 17-jarige overvaller

Een klant van de COOP-supermarkt aan de Kleine Haven in Haastrecht heeft vrijdag 12 oktober om 16u40 een 17-jarige jongen uit Gouda aangehouden na een gewapende overval.

Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen
De jonge Gouwenaar kwam de supermarkt binnen en liep naar één van de kassières die hij bedreigde met een mes. De man eiste geld uit de kassa, terwijl er klanten vlakbij stonden. Een van de klanten heeft direct ingegrepen en de jongen aangehouden. De klant kreeg daarna hulp van andere klanten en personeel om de jongen onder controle te houden. De politie werd intussen gealarmeerd waarna agenten de verdachte overnamen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor.

Prioriteit
Daders van overvallen willen snel aan geld komen, maar zien na de overval een geringe buit die soms ook nog eens met anderen moet worden gedeeld. Bovendien riskeren de meestal jonge overvallers zware gevangenisstraffen. Overvallen zijn ernstige misdrijven en hebben grote impact op slachtoffers. Daarom geeft de politie de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan.


Foto: Digitaal Dagblad