Jongen ernstig gewond bij sprong van dak

mainImage
Jongen ernstig gewond bij sprong van dak

Een 16-jarige jongens, die was weggelopen uit een jeugdinstelling, is vanochtend vroeg ernstig gewond geraakt toen hij op zijn vlucht voor de politie van een dak aan de Slapperdel sprong. Om uit handen van de politie te blijven, sprong de jongen van het dak. Daarbij maakte hij een inschattingfout en viel hij van vier hoog naar beneden. Hij is met onbekend letsel met spoed overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Volgens de politie was de jongeman wel bij bewustzijn en aanspreekbaar.

Bewoners in de Goudse binnenstad werden vanmorgen om 5u30 gewekt door de traumahelikopter, die midden op de Markt landde. Al snel werd duidelijk dat deze was opgeroepen om assistentie te verlenen bij een ongeval aan de Kleiweg/Slapperdel.
De jongen maakte deel uit van een groep van zes minderjarigen die op het dak van het gebouw tussen de Kleiweg en de Slapperdel voor geluidsoverlast zorgde. De door een buurtbewoner kort na 05u00 gealarmeerde politie ging op het dak met de vijf jongens en een meisje in gesprek. Bij controle van hun gegevens bleken vier van de zes als vermist gesignaleerd te staan vanuit een jeugdinstelling in het oosten van het land.

Toen de agenten deze zes jongeren aangaven dat ze mee moesten naar het bureau, sprong één van hen plotseling op. Hij nam de benen en sprong van het dak. Daarbij maakte hij een inschattingsfout en viel hij van vier hoog naar beneden. ,,Hij rende een stuk over het dak en sprong - nog voordat de agenten hem konden inhalen - plotseling van het vier verdiepingen hoge gebouw', laat een woordvoerder van de politie weten.

Gezien de aard van de verwondingen werd daarom de traumahelikopter opgeroepen. Zijn eveneens aanwezige vriendinnetje ging met hem mee naar het ziekenhuis.

De vier andere jongeren zijn overgebracht naar het politiebureau. De drie minderjarigen uit de jeugdinrichting zullen na het afleggen van een verklaring worden teruggebracht naar de jeugdinstelling.

Waarom ze zich ophielden op het dak is nog niet bekend.

Veel binnenstadbewoners werden wakker van de consternatie. Zoals Irene Klein Haneveld. Zij schrok om 5 uur wakker van een vreselijke angstaanjagende schreeuw. 'Duurde even voor ik besefte wat ik hoorde...'


Foto: Digitaal Dagblad