Jongen (17) omgekomen bij scooterongeval

mainImage
Jongen (17) omgekomen bij scooterongeval

Een zeventienjarige bromfietser is vrijdagochtend dood aangetroffen in het water van de Lopiker Wetering langs de Lopikerweg in Schoonhoven. De politie spreekt van een noodlottig verkeersongeval.

De jongen werd rond 07u15 gevonden door een voorbijganger. Rond half acht kreeg de politie een melding dat er een bromfiets in het water lag langs het landweggetje. Agenten die op onderzoek gingen vonden in de sloot het lichaam van de na later bleek 17-jarige Robin Stam uit Bergambacht.

Stam reed op zijn scooter op het fietspad tussen de Lopikerweg en Bonrepas in Schoonhoven toen hij om nog onduidelijke redenen in het water belandde. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Er waren volgens de politie geen andere weggebruikers bij betrokken.

Robin Stam was een bekende in het dorp Bergambacht dat volledig van slag is. Stam was onder meer betrokken bij Local, de Stichting Jeugdsociëteit Bergambacht en lid van de plaatselijke voetbalclub. Zijn voetbalclub VV Bergambacht heeft alle wedstrijden en trainingen voor dit weekeinde afgelast.


| Foto: Digitaal Dagblad