Gouds Dagblad | Jerrycan gevonden bij uitgebrande loungebar

Jerrycan gevonden bij uitgebrande loungebar

mainImage

De politie doet onderzoek naar een brand in een shishalounge aan de Vredebest. De brand vond plaats op zaterdagochtend 1 juni rond 06u00. De politie gaat uit van brandstichting.

Omwonenden aan de Vredebest hoorden rond 06u00 een harde knal waarnaar er brand in het pand ontstond. De brandweer kon de bewoners boven het pand in veiligheid brengen. Er moesten achttien woningen worden ontruimd. Het gaat om zes ‘voordeuren’ waarachter ieder drie appartementen schuilen. Twee personen zijn door de brandweer met een speciaal vluchtmasker naar beneden gehaald. Een bewoner is gecontroleerd door de ambulance maar hoefde niet vervoerd te worden.

De shishalounge is volledig uitgebrand. Agenten troffen voor de winkel een jerrycan aan. De straat is afgezet en er wordt forensisch onderzoek ingesteld.

Getuigen oproep
De politie doet verder onderzoek naar deze brandstichting. Getuigen of mensen die mogelijk meer weten worden opgeroepen zich te melden. Mogelijk hebben mensen rond het tijdstip van de brand opvallende zaken gezien in de omgeving van de shishalounge of hebben iemand zien lopen met een jerrycan.

Alle informatie is welkom. Je kunt contact opnemen met 0800-6070 of via M 0800-7000.


Foto: AS Media