Hond laat tanden zien en jaagt agenten politieauto uit

mainImage
Hond laat tanden zien en jaagt agenten politieauto uit

Agenten van Team Gouda kwamen vannacht van de regen in de drup. Een gevangen hond, een bullmastiff,  liet zijn tanden zien en joeg de agenten de politieauto uit, de regen in.

Stank voor dank. Dat moeten enkele agenten van de politie Gouda gedacht hebben toen ze in de nacht van maandag op dinsdag in de stromende regen een loslopende bullmastiff hielpen vangen.

,,Toen de bullmastiff warm en droog in de politieauto zat, liet hij zijn tanden zien", meldt een agent van de politie Gouda op Twitter. ,,Hij besloot dat de agenten niet meer welkom waren in de auto. Die moesten buiten in de regen wachten op de komst van een dierenambulance..."
De medewerkers van de dierenambulance hadden geen enkele moeite met de bullmastiff (,,Een terughoudend, voorzichtig en rustig ras", aldus de Dierenambulance) en wisten de hond rustig over te halen om mee te gaan. ,,Het boefje ging kwispelend met ons mee", zo laat een medewerker weten. Eenmaal in de opvang heeft de hond geslapen en is hij aangehaald.

Inmiddels is de hond terug bij zijn baasje. De hond was gechipt, de eigenaar is hem vanochtend meteen komen halen.

Het dier was ontsnapt. ,,Vermoedelijk vond hij het een vreemde en spannende situatie dat hij door vreemden in de auto werd gezet en dat die vreemden ook nog bij hem kwamen zitten", aldus een kenner.


Foto: Digitaal Dagblad