Heb jij NL-Alert ingesteld op je smartphone?

mainImage
Heb jij NL-Alert ingesteld op je smartphone?

Veel Zuid-Hollanders ontvangen informatie bij een noodsituatie. Zij hebben NL-Alert ingesteld op hun telefoon. Dat is slim, want via NL-Alert kan de overheid je gericht alarmeren en informeren bij noodsituaties, zoals bij explosiegevaar of een terroristische aanslag. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

De overheid zendt op maandag 3 december om 12u00 een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kun je nagaan of jouw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Als je het controlebericht ontvangt, dan staat jouw telefoon goed ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker wat je moet doen als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid. Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hun in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Met NL-Alert worden meer mensen bereikt tijdens een noodsituatie en beter geïnformeerd.

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.


Foto: Digitaal Dagblad