Gouds Dagblad | Gouwenaar gewond bij schietincident Doetinchem

Gouwenaar gewond bij schietincident Doetinchem

mainImage

De recherche doet onderzoek naar een schietincident in de omgeving van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Een 22-jarige man uit Gouda raakte hierbij gewond.

Zondag 1 december rond 18u30 meldde de man zich met schotwonden in het ziekenhuis. Het slachtoffer is vervolgens hieraan behandeld. De recherche startte meteen een uitgebreid onderzoek naar de toedracht. Onbekend is dan ook wat de man uit Gouda in Doetinchem te zoeken had.

Blauwe Suzuki en donkere personenauto
Het slachtoffer reed die dag in een blauwe Suzuki Wagon R op de kruising Leerinkstraat en Kruisbergseweg, toen hij vanuit een donkere personenauto die achter hem reed werd beschoten. In de omgeving van het ziekenhuis werd de blauwe Suzuki met meerdere kogelgaten aangetroffen. Deze is voor nader onderzoek in beslag genomen. In de omgeving zouden meerdere kogelhulzen zijn gevonden en ook heeft de politie en speurhond ingezet om naar meer bewijsmiddelen te zoeken.

Veel vragen
De recherche heeft nog veel vragen en roept getuigen op zich te melden. De politie sluit niet uit dat er eerder op de dag, op een andere locatie ook geschoten is. De recherche komt graag in contact met getuigen die op zondag 1 december iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van het ziekenhuis of op een andere locatie in Doetinchem, waarbij een blauwe Suzuki Wagon en een donker gekleurde personenauto betrokken waren.