Gouds Dagblad | Gouds schietincident bij Team West

Gouds schietincident bij Team West

mainImage

Op maandag 17 juni 2019 omstreeks 23u00 vond in de Herenstraat Gouda een schietincident plaats. Hierbij vielen geen gewonden.

De politie Gouda hield in deze zaak begin september 2019 één verdachte aan. De recherche doet nog nader onderzoek naar de betrokkenheid van een grijze Toyota Corolla Verso bij dit schietincident.

Komende dinsdag 24 september wordt in TV West (omroep West) aandacht besteed aan dit incident met bewegende beelden van het betrokken voertuig.

Heb jij vooraf informatie over dit incident, neem dan contact op met de districtsrecherche van politie Gouda via 0900-8844 of anoniem via meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Wat gebeurde er?
De politie startte maandagavond 17 juni een onderzoek naar een mogelijke schietpartij op de kruising tussen de Herenstraat en de Walvisstraat. Daarbij werd gericht gezocht naar een 23-jarige Gouwenaar. Dit naar aanleiding van een melding van één van de omwonenden.

Gezien de oproep die de politie deed, ging ze al snel uit van een schietincident in de woonwijk. "De recherche in Gouda is op zoek naar getuigen van een schietincident op maandag 17 juni tussen 22u45 en 23u00, hoek Herenstraat/Walvisstraat in Gouda. Getuige geweest of heeft u andere relevante informatie? Bel dan met 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000", aldus de oproep op Twitter.

Rond 23u30 kreeg de politie een melding dat er schoten gehoord waren en er een auto met piepende banden wegreed vanaf de genoemde kruising.

‘We hoorden een luide knal en piepende banden’, aldus een twitterbericht van een van de buurbewoners.

De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en heeft een plaats delict afgezet met politieauto's en rood-witte linten, waarna een onderzoek is gestart.

Op straat zochten agenten in kogelwerende vesten naar sporen van een schietpartij, ook is hiervoor een speurhond ingezet.