Gouds Dagblad | Gewonde na steekpartij in ziekenhuis

Gewonde na steekpartij in ziekenhuis

mainImage

In het Groene Hart Ziekenhuis aan de Bleulandweg heeft vrijdagmiddag rond 14u05 een steekincident plaatsgevonden.

Een 36-jarige vrouw uit Haastrecht is daarbij zwaargewond geraakt. Haar 47-jarige partner, eveneens uit Haastrecht, is als verdachte aangehouden. Volgens de politie gaat het om een incident in de relationele sfeer.

Volgens P2000, het communicatiekanaal van de hulpdiensten, zou het steekincident zijn gebeurd op de afdeling dermatologie van het ziekenhuis. Omstreeks 14u00 ontstond in het ziekenhuis een conflict op de polikliniek Dermatologie tussen een man en een vrouw waarbij de vrouw werd gestoken en zwaar gewond raakte. Het slachtoffer, een patiënte van het ziekenhuis, wist zichzelf op te sluiten in het toilet en vandaaruit de politie te waarschuwen. Die kwam met meerdere wagens aansnellen. De verdachte is vervolgens in het ziekenhuis aangehouden. De recherche doet verder onderzoek.

Opmerkelijk was dat het slachtoffer door het amulancepersoneel uit het ziekenhuis is gehaald en dat zij per ambulance naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is overgebracht. Volgens het ziekenhuis heeft de vrouw verwondingen opgelopen, die beter in een academisch ziekenhuis behandeld kunnen worden.

Een tiental personeelsleden en omstanders hebben het steekincident met eigen ogen gezien. Ze krijgen slachtofferhulp van het ziekenhuis en van de politie.

De polikliniek Dermatologie werd meteen gesloten. Patiënten die een afspraak hadden, werden afgebeld. Er wordt volgende week contact met hen opgenomen om een nieuwe afspraak te plannen.


Foto: AS Media