Gestolen kassa-lade boven water

mainImage
Gestolen kassa-lade boven water

De kassa-lade die op 22 september werd gestolen tijdens een overval op een supermarkt in Gouderak, is teruggevonden in een sloot in Gouda. De kassa-lade werd gevonden in het water langs de Leewerikstraat in de Goudse wijk Korte Akkeren. Een rechercheteam zocht daar vorige week met een boot met succes naar de lade. Dat gebeurde met behulp van een magnetische dreg en in samenwerking met het Team Landelijke Onderwater Zoekingen (LOTZ).
Boot

De kassa-lade was buitgemaakt tijdens een overval op zaterdag 22 september. Twee jongens pleegden zaterdag 22 september rond 18u45 de overval op de Coop aan de Kranepoort in Gouderak. Terwijl één van hen buiten de wacht hield, bedreigde de ander een personeelslid met een mes. De twee jongens gingen er daarna vandoor met de kassa-lade met daarin een geldbedrag.

Uit onderzoek bleek dat de kassa-lade mogelijk in een sloot zou liggen. De recherche heeft hierop het LTOZ ingeschakeld voor een zoekactie in het water. Woensdag 24 oktober werd de kassa-lade aangetroffen in een sloot langs de Leeuwerikstraat in Gouda, ter hoogte van verzorgingshuis Julianastaete. De zoekactie van de rechercheurs was een gerichte actie. Uit eerder onderzoek bleek dat de lade in het water zou moeten liggen, maakte de politie bekend. De politie doet geen mededelingen over wat die informatie precies inhield.

De recherche is dringend op zoek naar getuigen die tussen zaterdag 22 september en woensdag 24 oktober hebben gezien dat de kassa-lade werd gedumpt. Ook getuigen die in de omgeving van de vindplaats iets verdachts hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de recherche in Gouda via 0900 – 8844.


Foto: Digitaal Dagblad