Gouds Dagblad | 14-jarige meisje uit Woerden verongelukt op Thorbeckelaan

14-jarige meisje uit Woerden verongelukt op Thorbeckelaan

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Update, met meer info |

Bij een ongeluk met een lijnbus is maandagmiddag een fietser om het leven gekomen. Het gaat om een 14-jarig meisje uit Woerden, zo heeft de politie zojuist bekend gemaakt.

Het slachtoffer fietste over de Thorbeckelaan toen zij door nog onbekende oorzaak onder een voorbij rijdende streekbus terecht kwam. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben het slachtoffer nog gereanimeerd. Zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Meerdere personen, zowel in de bus als op straat, zijn getuigen geweest van het dodelijk ongeval. Zij hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De buschauffeur is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Het ongeluk gebeurde rond 13u15 op de Thorbeckelaan, zo bevestigt de politie. Het tragische verkeersongeval deed zich voor vlakbij de uitgang van de GSG Leo Vroman en crèche Partou.

Sommige leerlingen van de GSG Leo Vroman zagen het tragische ongeval gebeuren. Ze zijn opgevangen op school.

De Thorbeckelaan is tot vanavond afgesloten. De politie heeft een tent opgezet. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en of er passagiers in de bus zaten.

Busvervoerder Arriva bevestigt dat er een ongeluk is gebeurd met Arriva-buslijn 178 richting Bodegraven.

Hoe het dodelijke ongeluk kon gebeuren en wie het slachtoffer is, is nog niet duidelijk.Burgemeester Milo Schoenmaker kwam met een eerste reactie op Twitter:


Later meer.


Foto: Digitaal Dagblad